PAO 18-GODIŠNJI LOPOV Sumnjiči ga se za 32 krađe, ukrao preko 240.000 kuna, a jednom zgodom i pištolj

Od 32 krađe, 17 je okarakterizirano kao teške

Policijski službenici Prve i Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom, kojeg se sumnjiči da je tijekom prošle i ove godine u Zadri i na širem zadarskom području počinio ukupno 32 kaznena djela imovinskog karaktera: 17 kaznenih djela teških krađa i 15 kaznenih djela krađa.


Kaznena djela je činio najčešće ušuljavanjem u kuće, provaljivanjem brava, kao i ulaskom u kuće dok su vlasnici bili u kućama ili na spavanju, a uglavnom je otuđivao novac i zlatni nakit, vrijednosti preko 240 tisuća kuna, dok je u jednom slučaju otuđio i pištolj.

Tako ga se sumnjiči da je u svibnju prošle godine u Ražancu, provalio u kuću 63-godišnjeg vlasnika, odakle je otuđio strani i domaći novac.
Nadalje, da je krajem lipnja prošle godine u Posedarju, iz kuće 78-godišnje vlasnice otuđio novac, dok je u Murvici Donjoj provalio u kuću 36-godišnjaka, odakle je otuđio novac i srebrni lančić, te da je u mjestu Suhovare provalio u kuću 75-godišnje vlasnice te otuđio novac.

Također ga se sumnjiči da je krajem mjeseca lipnja u Ninu, provalio u apartman kojeg koriste slovački državljani, odakle je otuđio domaći strani novac, te u Petrčanima provalio u stan u vlasništvu 70-godišnjakinje, odakle nije ništa otuđio.

Nadalje da je u Zadru u ulici Cerodole provalio u kuću 98-godišnjeg vlasnika, gdje je ispreturao stvari, dok je sredinom lipnja u ulici Romansa u Zadru počinio krađu novca iz apartmana kojeg su koristili državljani Bosne i Hercegovine.

Sumnjiči ga se da je tijekom mjeseca srpnja prošle godine provalio u stan u Šibenskoj ulici u Zadru, kojom prilikom je otuđio novac i zlatni nakit u vlasništvu 23 i 24-godišnjakinje, te da je provalio u kuću u ulici Ivana Duknovića, odakle je otuđio zlatninu i novac u vlasništvu 54-godišnjaka, dok je u Kožinu provalio u apartman kojeg koristi 61-godišnji državljanin Austrije, odakle je otuđio strani i domaći novac te u Kožinu počinio krađu iz apartmana kojeg koristi 42-godišnjakinja, odakle je otuđio novac.


Dalje, da je 09. srpnja u Zadru, u ulici Put Njivica provalio u kuću koju koristi 35-godišnjak, te otuđio torbicu s novcem i dokumentima, a sredinom srpnja u Viru provalio u vikend kuću koju je koristio 38-godišnji njemački državljanin, odakle je otuđio domaći i strani novac, a krajem mjeseca u Kožinu provalio u obiteljsku kuću 64-godišnjakinje, odakle je otuđio zlatni nakit.

A isto tako da je tijekom srpnja je počinio tri krađe, jednu u Poličniku kada je iz kuće 43-godišnjeg vlasnika otuđio novčanik, a krajem mjeseca u Zadru, u ulici Put Bajla, kada je iz kuće 59-godišnjaka otuđio novac i ženski sat, a u trećem slučaju da je iz kuće na Viru otuđio torbicu s novcem u vlasništvu 35-godišnjakinje.
Isto tako sumnjiči ga se da je sredinom mjeseca zajedno, za sada nepoznatom ženskom osobom, u Novigradu došao do kuće 63-godišnjaka, te iz prizemlja otuđio strani novac u raznim valutama.Dalje, sumnjiči ga se da je početkom kolovoza prošle godine provalio u kuću 63-godišnjeg vlasnika u Visočanima, odakle je u prijepodnevnim satima otuđio strani i domaći novac, te zlatni nakit i 2 ručna sata, a da je sredinom istog mjeseca u Posedarju provalio u kuću, odakle je na štetu 75-godišnjakinje otuđio strani novac.
Sumnjiči ga se da je tijekom kolovoza počinio i tri krađe, i to sredinom mjeseca kada je u Vinjercu iz kuće 55-godišnjakinje otuđio novac i ženski sat, te krajem mjeseca u Pridrazi, kada je iz kuće 79-godišnjakinje otuđio novac te u Paljuvu iz kuće 81-godišnjakinje, iz spavaće sobe otuđio novac.
Tijekom rujna prošle godine, sumnjiči ga se da je u Smokoviću došao do kuće u kojoj se nalazila maloljetna osoba, te pokucao na vrata i potom ušao u unutrašnjost kuće, odakle je otuđio veću količinu zlatnog nakita i novac.

Također ga se sumnjiči da je 25. listopada prošle godine provalio u obiteljsku kuću u Stankovcima, iskoristivši odsutnost 82-godišnjeg vlasnika, odakle je otuđio novac i pištolj. Krajem listopada prošle godine, u Debeljaku je iz spavaće sobe kuće u vlasništvu 68-godišnjaka otuđio novac, te više komada zlatnog nakita, a tijekom studenog je u Rašteviću iz kuće 69-godišnje vlasnice otuđio zlatni nakit.

Nastavio je činiti kaznena djela i tijekom prosinca prošle godine, tako ga se sumnjiči da je početkom mjeseca provalio u obiteljsku kuću u Radovinu, odakle je 46-godišnjoj vlasnice otuđio više komada zlatnine, a u Kuli Atlagić je iz kuće 78-godišnjakinje otuđio nekoliko tisuća kuna.

Dalje, ove godine, sumnjiči ga se da se 01.ožujka ove godine u prijepodnevnim satima u ulici Put Bokanjca u Zadru, ušuljao u kuću 78-godišnjaka, gdje je preturao stvari, a kada ga je član obitelji zatekao, pobjegao je ništa ne otuđivši.

Na kraju, sumnjiči ga se i za jedno kazneno djelo krađe na području ŠIibenika, kada je tijekom srpnja iz obiteljske kuće u Žaboriću otuđio domaći i strani novac.

Sveukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 240 tisuća kuna.

Tijekom dana, 18-godišnjak će uz kaznenu prijavu zbog teških krađa i krađa biti predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime