Društvenim mrežama se u srijedu navečer proširila vijest da je policija kod Trogira zaustavila šleper koji je prevozio ilegalne imigrante. Osobe koje su se navodno zatekle na mjestu događaja kažu da je u akciji sudjelovala interventna te policajci u civilu.

Ove informacije provjerili smo u PU splitsko – dalmatinskoj. Glasnogovornica Ana Čepić potvrdila je da je već dobila nekoliko upita, ali da do navedene akcije nije došlo.

– U tom vremenskom periodu nije bilo nikakvog postupanja od strane interventne ili bilo koje druge policijske službe na području Trogira. Nemamo nikakvu situaciju tamo, a pogotovo ne s migrantima  – kazala je Čepić.

S obzirom da je tema ilegalnih imigranata u zadnje vrijeme preplavila sve naslovnice medija, građani su počeli vikati ‘vuk’ i tamo gdje ga nema, pa je tako u srijedu ujutro jedna gospođa policiji prijavila ‘sumnjive imigrante’ da bi se ispostavilo da se radi o djelatnicima Rimac automobila. U ovom slučaju se vjerojatnije radi o neslanoj šali. Osobe koje stoje iza nje trebale bi se zapitati što njihova kratkotrajna zabava dugotrajno čini statusu stranih državljana u našoj zemlji.

2 KOMENTARI

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime