U ponedjeljak, 10. prosinca s početkom u 18 sati, u prostorijama Gradskog kotara Varoš će se po prvi put na istom mjestu sastati predstavnici različitih interesnih skupina iz stare gradske jezgre Splita.

Na panel diskusiji nazvanoj “Susret interesnih skupina iz stare gradske jezgre” sudjelovat će hotelijer Darko Miladin, ugostitelj Željko Alfirević, stanar Varoša i ugostitelj Duje Piplović, vozač električnog dostavnog vozila Mišel Baučić, turistički vodič Tonči Cvrlje i Dalibor Popović koji će sudjelovati samostalno, a ne u ime GIST-a. Moderator diskusije je stanovnik Geta i turistički djelatnik Baldo Đanović.

Sudionici će otvoriti teme koje se tiču budućnosti stare gradske jezgre: od parkinga do štekata, kareta i golf automobila, zelenih otoka, glasne glazbe ispred i u ugostiteljskim objektima, života u jezgri, apartmanizacije i novih hotela, do subvencija stanovnicima prilikom sanacija njihovih objekata i drugih teme koje tište stanovnike i poduzetnike u gradskoj jezgri.

Cilj panela je konstruktivnom raspravom doći do zaključaka kojima će ići prema Gradu i gradskim službama. Ovo okupljanje sigurno neće promijeniti stanje u jezgri, ali bi trebalo biti mali pomak prema sređivanju trenutnog, nezadovoljavajućeg, stanja kojem smo svjedoci. Ukoliko do toga ne dođe, planira se diskusije ponavljati jednom mjesečno, kako bi sve interesne skupine dobile priliku artikulirati svoje potrebe i stavove.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane građane da u ponedjeljak u 18 sati dođu u GK Varoš i sudjeluju u raspravi, jer jedino na taj način mogu osigurati da se njihov glas čuje.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime