Zbog osnovane sumnje u nenamjensko trošenje javnog novca prilikom uklanjanja drvne mase s Marjana, danas smo podnijeli kaznenu prijavu nadležnim institucijama protiv splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, ukupno treću po redu zbog nezakonitih radnji na Marjanu, poručili su iz stranke Pametno.

– Gradonačelnik ne posustaje u svojim namjerama da opustoši Park šumu i gradski proračun. Gdje je nestalo 2,15 milijuna kuna proračunskog novca prilikom uklanjanja drvne mase? Služi li pojedincima Park šuma za zamračivanje dijela financijskih sredstava koja pripadaju građanima? Zašto se ne žele srediti vlasnički odnosi unutar Park šume, samo su neka od pitanja na koje bi Opara trebao dati odgovor dok u isto vrijeme šuma rapidno propada – kazala je Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno.

Naime, prema javno dostupnim dokumentima, gradonačelnik Opara je prekoračio svoje ovlasti te mimo Gradskog vijeća grada Splita donosio odluke koje opterećuju proračun iznosom većim od milijun kuna.

– Proračunom Grada Splita je za 2019. bilo predviđeno 2 milijuna kuna za sanaciju Park šume Marjan, a do dizanja naše prve kaznene prijave u srpnju prošle godine, na sanaciju je potrošeno znatno više, blizu 7 milijuna kuna, premda gradonačelnik ne može samostalno odlučiti o isplati od preko milijun kuna. Opara se oglušio i na mjere koje je donio Hrvatski šumarski institut u veljači 2018. po pitanju suzbijanja potkornjaka, čime je omogućio širenje štetnika u Park šumi Marjan. Mjere su se počele provoditi tek u veljači 2019. Takvo postupanje rezultiralo je takvo drugom kaznenom prijavom u ovih godinu dana, a zbog sumnje u nenamjensko trošenje javnog novca uslijedila je i treća – rekla je Puljak.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime