Nedopustivo je da četiri škole koje djeluju pod jednim objektom nemaju školsku dvoranu. Među njima je jedna od najboljih gimnazija u Hrvatskoj. Stoga su iz stranke Pametno odlučili zatražiti dopunu dnevnog reda današnje sjednice Županijske skupštine te zatražiti od nadležih tijela hitnu izgradnju školske dvorane.

– Naš prijedlog nije usvojen, ali to nas neće spriječiti u daljnjem inzistiranju na izgradnji školske dvorane i stvaranju adekvatnih uvjeta za održavanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture -, poručili su.

Četiri splitske škole, III. Gimnazija, Prirodoslovna tehnička škola, Graditeljsko-geodetska i Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju djeluju u istoj zgradi.

Svaka od tih škola djeluje u vlastitom prostoru, koristeći zajedničko predvorje, tunel hodnike, prostor knjižnice i portirnicu. Ono što je navedenim školama također zajedničko jest činjenica da ne posjeduju dvoranu za tjelesni odgoj. Zbog toga je organizacija nastave tog predmeta pitanje umješnosti ravnatelja i profesora, kako bi se nastavni program tjelesne i zdravstvene kulture uopće mogao realizirati.

– Kvalitetno obrazovanje nije moguće provesti održavajući nastavu u više smjena i bez prostora za rad. Nedopustivo je da četiri škole, od kojih je jedna među najboljima u državi, nemaju školsku dvoranu. Iz navedenih razloga pokrećemo inicijativu za izgradnju školske dvorane, prema Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Splitsko – dalmatinske županije -, izjavio je županijski vijećnik Igor Skoko.

– Naš je prijedlog odbačen, škola nema uvjete do daljnjega. Što se konkretno poduzelo svih ovih godina? Prostora u proračunu ima, a djeca i dalje odlaze u unajmljene prostore na nastavu. Nakon uspješne inicijative za donošenje Pravilnika o koncesijama, poticanja Doma zdravlja da se počne prijavljivati na natječaje za sredstva iz EU fondova te uspješnog pritiska na župana i Odjel za pomorstvo kako bi naplatili milijun kuna duga od koalicijskog partnera Željka Keruma, ni od ove inicijative nećemo odustati -, poručuju iz stranke Pametno.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime