Pametno o ignoriranju objave izvješća o sanaciji Marjana: Ralice u borbi protiv potkornjaka na Marjanu

"Problem Marjana sustavno se ignorira, dok šuma nestaje, a javnost i Gradsko vijeće ostaju zakinuti za informacije o sanaciji"

Iz stožera civilne zaštite Grada Splita stiglo je izvješće o prvoj fazi sanacije Park šume Marjan. Naime, temeljem vijesti koju je Gradska uprava objavila na svojim mrežnim stranicama 22. listopada 2019. pod nazivom ‘Na stožeru civilne zaštite o Marjanu’, navodi se kako je isti dan Stožer civilne zaštite Grada Splita jednoglasno prihvatio izvješća o prvoj fazi sanacije Park šume Marjan od strane lokalnog koordinatora Nenada Ružića i Gorana Pleše koji je vršio nadzor u ime tvrtke Stenavert. Potom je vijećnik Nenad Uvodić zatražio u ime stranke Pametno sva prihvaćena izvješća na uvid.


– Danas smo dobili odgovor od Grada i saznali da je u borbi protiv potkornjaka te samoj sanaciji spremna jedna ralica, sto tona soli, tridesetak Prometovih autobusa te pet vozila s ralicama i posipačem. Ne preostaje nam ništa drugo nego zaključiti da proglašena elementarna nepogoda ostaje na snazi i da nas očekuju nepovoljni zimski uvjeti – otkrio je Uvodić.

Naime, umjesto traženog izvješća o prvoj fazi sanacije Marjana, Pametno je dobilo zapisnik s redovne 15. sjednice Stožera civilne zaštite Grada Splita na temu ‘Mjere i aktivnosti u sustavu civilne zaštite u nepovoljnim zimskim vremenskim uvjetima 2019/2020.godine’.

– Problem Marjana sustavno se ignorira, dok šuma nestaje, a javnost i Gradsko vijeće ostaju zakinuti za informacije o sanaciji. Još uvijek ne znamo koliki je broj posječenih stabala, koje su konkretne mjere poduzete i u kakvom je stanju Park šuma. Jedino što je očito iz ovakvog odgovora i pokušaja manipulacije vijećnicima i javnošću jest da se gradska uprava smrzla na zahtjev za objavom izvješća – dodao je Nenad Uvodić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime