Pametno: Na tematskoj sjednici tražili dodatne mjerne postaje i informiranje putem medija i društvenih mreža

Tražili su da se uvedu i dnevne prognoze utjecaja neugodnih mirisa na život građana

Stranka Pametno je nakon rasprave na sjednici Gradskog Vijeća dala nekoliko prijedloga zaključaka u kojima traže tri dodatne mjere sanacije po cijelom obodu Karepovca. Uz to, traže objavu svih dokumenata vezano za sanaciju na stranicama Grada.


Ti dokumenti su: glavni projekt sa svim izmjenama, izvedbeni projekt, građevinska i lokacijska dozvola, studija utjecaja na okoliš, sva rješenja Ministarstva zaštite okoliša i energetike te zapisnik o izvršenom inspekcijskom nadzoru.

Iz stranke Pametno traže da se dodatno informiraju građani o mjerenju svih plinova preko digitalnih oglasnih ploča u gradu te da se daju dnevne prognoze utjecaja neugodnih mirisa na život građana. Žele da se pojača komunikacija prema građanima koristeći sve kanale komunikacije, društvene mreže, medije, e-mail liste, a uz to uvesti i call centar za projekt Karepovca, besplatan telefonski broj koji će građani moći nazvati i dobiti sve informacije vezane uz projekt Karepovac.

– Nedavni istup ravnateljice županijskog Zavoda za javno zdravstvo je bio uznemirujući. Tražili smo hitno zaustavljanje sanacije dok se ti navodi ne razjasne. Svjesni smo trenutka i nenamjenskih sredstava koja su se trošila. Zašto građani nemaju uvid u svu projektnu dokumentaciju? Nema je. Snalazimo se na razne načine, a ona bi trebala biti javno dostupna, izjavila je Marijana Puljak.

Šteta što sve ove prezentacije nisu građanima bile dostupne. Nakon našeg dizanja uzbune, pozvani smo na sastanak s gradonačelnikom u kojem je prešućeno da je inspekcijski nadzor naložio biološke mjere. Građani su s pravom uznemireni jer to sve dovodi u sumnju., poručila je Puljak.

Čikotić joj je replicirao kako nema potrebe sakupljati političke poene oko toga tko je što prvi pokrenuo. “Mogli ste puno prije doći do informacija, zašto ih niste objavili?”, aludirao je Čikotić na nezavisnu kadidatkinju koja se našla na listi stranke Pametno, ali je ujedno i član Komisije za urbanizam.


– Ovim samo pokazujete da razmišljate isto kao i stranke koje su do sada vodile državu, da postoje firme koje svoje izvještaje podnose prvo stranačkim čelnicima. Mi tako ne funkcioniramo, zaključila je Puljak na tematskoj sjednici.

U službenom zaključku na Gradskom Vijeću poseban su naglasak stavili na postavljanje dodatnih mjernih stanica za ispitivanje kvalitete zraka i mjerenje sastava i emisija odlagališnih plinova na odlagalištu otpada Karepovac.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0