Danas se u Splitu održava svečana sjednica Gradskog vijeća. Ovim povodom su iz stranke Pametno komentirali događanja u prošloj godini, ali i upozorili što sve čeka građane u nadolazećoj, 2018. godini. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

– Danas se održava svečana sjednica Gradskog vijeća grada Splita, uobičajena za kraj godine. Uz nekoliko fritula nazdravit ćemo Bakarskom vodicom i čuti par rečenica govora koji će sadržavati riječi snažno, energično, efikasno, odlučno. Sve rečeno će se odnositi na našu puno bolju budućnost u 2018. godini.

Nažalost stvarnost je skroz drugačija. Očekuju nas mjeseci smrada zbog sanacije Karepovca. Sanacije koja je morala početi godinama ranije. I da je počela vjerojatno je da bi bila brže obavljena te bi manje i kraće osjećali neugodan miris. Zauzvrat, šetamo popločanom Obalom kneza Branimira, a pogled nam leti na nikad dovršeni hotel, koji nosi ime po šumi koja nam se suši zgog nebrige, a zbog kojeg se obala i proširila. Voda se ove godine zamućuje često i neispravna je za piće. Vodovod nam preporuča prokuhavanje, ali ne dovozi cisterne pitke vode u naše kvartove, prisiljavajući nas tako na kupovinu i dodatan trošak. O umanjenju računa za neisporučenu pitku vodu u našim slavinama ne žele ni čuti. Nemojmo se iznenaditi povećanjem cijene vode u 2018. ili 2019. godini.

I tako će danas proći još jedna svečana sjednica, uz najbolje želje za iduću godinu, koja pritom ne sluti na dobro jer tek počinjemo plaćati visoku cijenu za stare i velike pogreške.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0