U osnovnoj školi Žrnovnica ovog petka (6. prosinca) s početkom u 19 sati za učenike i sve zainteresirane bit će prikazan glazbeno-scenski spektakl “Bitka za Vukovar – kako smo branili i grad i Hrvatsku“.

Pred Žrnovčane će stati vukovarski branitelji Damir Plavšić i Damir Markuš Kutina. Cijeli događaj će uveličati Limena glazba Stjepan Radić iz Žrnovnice, kao i učenici OŠ Žrnovnica.

Za vrijeme uprizorenja “Bitke za Vukovar” vukovarski branitelji Damir Plavšić i Damir Markuš pričaju priču o gradu Vukovaru prije rata, o obrani grada Vukovara i o Vukovaru kakav je danas.

Autori će tijekom projekcije tri filma sve prisutne voditi kroz bitku za Vukovar, ispričati kako su bez oružja došli u grad Vukovar, kako su ratovali i kako je izgledao jedan ratni dan na najkrvavijoj liniji obrane Vukovara – Sajmištu. Opisat će također kako su uništili prvi tenk u Vukovaru. Opisat će kako je samo 1803 hrvatska branitelja uspjelo punih 88 dana braniti Vukovar koji je napadala neprijateljska sila od 60 do 80 tisuća vojnika sa svom tehnikom i naoružanjem.

Uprizorenje “Bitke za Vukovar” do sada je izvedeno u 176 gradova u Hrvatskoj i svijetu, a pogledalo ga je više od osamdeset tisuća gledatelja.

Ulaz za sve posjetitelje je slobodan. Organizator događaja je Mjesni odbor Žrnovnica, a suorganizatori OŠ Žrnovnica i Nikola Lolić.1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime