Na 37. sjednici Gradskog vijeća Grada Splita 31. točka donijela je brojne rasprave. Ta točka vezana je za Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna Grada Splita za 2020. godinu s projekcijama za 2021. i 2022. godinu.

Naime ovo točka jedna od bitnijih zbog nastavka poslovanja i provođenja projekata u Grad Splitu ističu iz HDZ-a, međutim oporba nije zadovoljna kreditom koji grad planira realizirati u ovim vremenima krize. Kažu da se nije potrebno dodatno zaduživati i grad dovoditi u još nestabilniju situaciju.

Andro Krstulović Opara je rekao da su napravili velike iskorake vezanu za transparentnost financiranja. Kazao je da je rebalans proračuna sastavni dio mjera koje su potrebne u krizi Covida-19.

Krstulović Opara komentirao najavu Keruma da neće podržati dizanje kredita te optužio Grubšića za kršenje njegove odluke

Osim toga izdvojio je niz drugih aktivnosti koje grad kroz provođenje proračuna, ali ih kredit od 100 milijuna kuna želi provesti u gradu Splitu.Ovo su relevantne brojke, nema potrebe za politikantstvom. Onaj tko ne podrži ovaj prijedlog rebalansa proračuna uvelike radi protiv Grada Splita i njegovih građana.

Dragan Brtan, gradonačelnikov savjetnik, opširno je objasnio razloge dizanja kredita od 100 milijuna kuna.

– Ovo je planirano zaduženje, ne sada nego prije tri godine. Potrebni su nam ti novci radi brojnih projekata koje ćemo realizirati u Splitu – kazao je gradonačelnikov savjetnik.

Kredit bi Grad Split vraćao deset godina kojom bi 10,5 milijuna kuna vraćali godišnje.

– Prošle godine smo na razini velikih hrvatskih gradova bili najmanje zaduženi. Dovoljno to govori o našim uspjesima – zaključio je Brtan.

Goran Kotur (SDP) se osvrnuo na ovu temu:

– Nije točno da se projekti nisu realizirali uslijed korona krize. Pogledajmo sve projekte pojedinačno, dinamika je usporena iz drugih razloga. Korona virus nije opravdanje za brojne projekte. Tu možemo spomenuti projekt “Marijan 20-20”, projekt vezan za Dračevac. Velika većina projekata nemaju velikih doticaja s korona krizom – istaknuo je lider splitskog SDP-a.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime