Jutros oko 9 sati izbio je požar u stanu na 6. katu zgrade u Papandopulovoj ulici na splitskom Trsteniku. Kako su potvrdili iz splitske Javne vatrogasne postrojbe, radi se o požaru koji i dalje nije ugašen, ali je situacija pod kontrolom.

Stan na 6. katu je u potpunosti izgorio, a štete ima i na balkonima stanova na 7. i 8. katu.

Zasad nema informacija da je iti jedan civil ozlijeđen, osim što je jedna osoba zadobila posjekotine od stakla. Četiri vatrogasca su zatražila liječničku pomoć, mahom zbog udisanja dima, a jedan je vatrogasac zadržan na promatranju u splitskoj bolnici.

Novinarima se oko 11:30 obratio Tonči Mikuličić, zapovjednik smjene Javna vatrogasne postrojbe Grada Splita.

On je rekao da se radilo o požaru koji se strelovito brzo proširio i da su se pri tome razvile iznimno visoke temperature zraka. Nije mogao procijeniti nastalu štetu, ali ona je svakako golema. Dodao je i da će statičari morati procijeniti štetu, prvenstveno na 6. katu zgrade.

Osvrnuo se i na probleme koji su vatrogasci imali prilikom dolaska na intervenciju. Požalio se da su intervenciju usporili nepropisno parkirani automobili zbog kojih vatrogasci jedno vrijeme nisu mogli pristupiti požarištu sa svojim vozilima i tehnikom. Bez obzira na to, 40-ak vatrogasca probilo se s vozilima do goruće zgrade.

Brza i pravodobna reakcija splitskih vatrogasca zaslužna je da se požar nije uspio proširiti na okolne zgrade, u kojem slučaju bi nastala katastrofa neslućenih razmjera.

VELIKO BRAVO ZA SPLITSKE VATROGASCE!2 KOMENTARI

  1. Bravo momci.Triba uvest veliku novčanu kaznu za debile koji blokiraju pristup vatrogascima.Zamisli,izgori ti stan zbog nepropisno parkiranog idiota.🤔

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime