Ove subote volonteri pošumljavaju požarišta na Mosoru u splitskom naselju Donje Sitno

Na subotnjoj akciji pošumljavanja sudjelovat će izviđači iz Splitskog skautskog zbora, volonteri Hrvatske gorske službe spašavanja, studenti i profesori Kineziološkog fakulteta u Splitu, članovi HPD Mosor i Planinarskog kluba Split te drugi građani


U subotu 7.11.2020. održat će se treća ovogodišnja akcija pošumljavanja u sklopu kampanje Boranka – najveće volonterske akcije pošumljavanja požarišta Dalmacije koju organizira Savez izviđača Hrvatske u suradnji s HGSS-om i Hrvatskim šumama.


Ove subote pošumljavat će se požarišta na Mosoru u splitskom naselju Donje Sitno. Lokacija akcije nalazi se uz pristupnu cestu zvjezdarnici Zvjezdano selo Mosor (odvajanje od Puta sv. Luke prema zvjezdarnici). Početak akcije planiran je u 9:30 sati, a završetak u 13:30 sati.

Na subotnjoj akciji pošumljavanja sudjelovat će izviđači iz Splitskog skautskog zbora, volonteri Hrvatske gorske službe spašavanja, studenti i profesori Kineziološkog fakulteta u Splitu, članovi HPD Mosor i Planinarskog kluba Split te drugi građani.

Grad Split, kao partner kampanje Boranka, osigurao je besplatne gradske autobuse za prijevoz volontera od Splita do lokacije pošumljavanja i nazad. Autobusi kreću s terminala u Sukoišanskoj u 8:30 i u 9:00 sati, a povratak s Mosora je predviđen u 13:00 i 13:30 sati.

Svi zainteresirani građani koji žele provesti dan u prirodi i pomoći u pošumljavanju požarišta slobodno se mogu pridružiti. Prijave za gradske autobuse su obavezne zbog ograničenog broja mjesta, a prijaviti se može na e-mail info@scoutcity.org ili na broj mobitela organizatora 091 3639 942.

Svim volonterima osigurana je pitka voda, sendvič, voće, zaštitne maske, radne rukavice i alat za sadnju.Hrvatske šume osigurat će dovoljno sadnica i drugog sadnog materijala za sadnju, a njihovi stručnjaci volonterima će na početku održati kratku edukaciju o sadnji.

O sigurnosti volontera brinut će volonteri Gradskog društva Crvenog križa Split.

Ravnateljstvo civilne zaštite osigurava logistiku i drugu opremu za održavanje akcije, a za sve volontere osigurat će i zaštitne maske.

Akcije pošumljavanja odvijaju se pod propisanim epidemiološkim mjerama – nošenje maski obavezno je prilikom dolaska i odlaska te pri preuzimanju opreme i održavanju edukacije. Volonteri će biti odvojeni u manje skupine kako ne bi došlo do grupiranja. S obzirom da se sama aktivnost sadnje odvija na širokom otvorenom prostoru, održavanje razmaka među sudionicima u potpunosti je moguće.

Sljedeće akcije pošumljavanja požarišta održat će se u subotu 14. i nedjelju 15. studenog na istoj lokaciji – Donje Sitno.

Moja reakcija na članak je...
Vau
12
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime