Ministar zdravstva Milan Kujundžić u Dubrovniku je obišao novi objedinjeni hitni bolnički prijem koji će s radom krenuti tek u rujnu. Do tada Dubrovnik je u zdravstvenom kolapsu kao i ostatak Hrvatske, ali i još većem s obzirom na gužve i broj turista koji dnevno posjećuju grad.

Dubrovačka bolnica na 1000 metara četvornih dobila je novi objedinjeni hitni bolnički prijem vrijedan oko 23 milijuna kuna, a čak 20 milijuna kuna iz europskih je fondova.

– Kad pacijent dođe u ovaj objedinjeni hitni bolnički prijem on će zaista doći u najmoderniji uređen zdravstveni sustav koji je mogao zamisliti da postoji – rekao je za Novu TV Marijo Bekić, ravnatelj OB Dubrovnik.

Iako će vrata za pacijente otvoriti tek u rujnu danas ga je obišao ministar zdravstva – blještavilo novih prostora umanjuje činjenica da nedostaje osoblja. Posebno to brine u trenutku kada je Vlada izigrala dano obećanje o povećanju plaća liječnicima i medicinskim sestrama. Ministar opet obećava:

– Oni neće ići u štrajk jer ova Vlada ima razumijevanja i njima će u narednim mjesecima plaća sigurno biti povećana.

S krajnjeg juga odgovara i na sve žešće kritike oporbe i predsjednice.– Kritičare sve lijepo pozdravljam i njima ću odgovoriti u Saboru, uključujući i gospođu predsjednicu, a to će biti prigoda što je sve ova Vlada učinila u ove tri godine. Zahvaljujem se i gospođi predsjednici i gospodi iz Mosta što ću o tome imati prilike progovoriti u Saboru – rekao je Kujundžić.

Dok traju prepucavanja, samo u dubrovačkoj bolnici trenutačno nedostaje 30-ak liječnika i 80 medicinskih sestara i tehničara. A u Dubrovniku na dan u špici sezone boravi oko 20 tisuća turista.

– Naporno je jer se broj pacijenata povećava, a broj osoblja je ili manji ili isti. Ali to je nešto na što smo navikli već godinama i preživljavamo tu sezonu i uvijek isto svake godine – rekla je Kristina Muhoberec, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo.

Da sustav ostaje na entuzijazmu pojedinaca primijete i pacijenti. – Zadnjih mjesec i pol dana obilazim pedijatriju i užasne su gužve. Mislim da liječnicima, barem s pedijatrije nije nikako lako – kaže Martina Skvrce.

Samo danas u gradu Dubrovniku je oko 26 tisuća stacionarnih gostiju, uz pet kruzera koji su danas stigli i izletnike, grad je bio blokiran.

Blokiran grad izazov je za interventne službe. Do 16 sati bilo je čak 12 intervencija. Radi usporedbe, inače ih u 24 sata bude 14.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.


2 KOMENTARI

 1. Tražite li vrlo prave kredite po povoljnoj kamatnoj stopi od samo 2%, uz povoljne uvjete kredita?
  Trebate li zajam za podmirivanje duga ili plaćanje računa? Jeste li cijelo vrijeme bili odbijeni sa svojim bankama i drugim financijskim institucijama, samo zato što imate nizak kreditni rejting? Trebate li zajam ili financiranje iz bilo kojeg razloga, kao što su:
  * Krediti
  * Krediti za nekretnine
  * Poslovni zajmovi
  * Hipotekarni krediti
  * Zajmovi kod kuće
  * Zajmovi za konsolidaciju duga
  * Osobni zajmovi
  Zadovoljstvo kupaca naš je cilj kada se prijavite kod nas i obrate se pouzdanoj kompaniji koja se brine za vaše potrebe financiranja. Uvijek ćemo dati sve od sebe kako bismo utvrdili kada možete potpuno vratiti kredit uzimajući u obzir trenutnu financijsku situaciju i tada postavite rok otplate kredita na odgovarajući način prema vašim potrebama. , Mi ćemo se brinuti za vas tijekom cijelog postupka. Pošaljite nam poruku na: BOZANATOPALOVIC1@GMAIL.COM

 2. Hebe mi se za njihov turizam ja i vecina hrvata ionako nemamo od toga nista osim zagadenja al moram priznati da je guza koja me navukla na citanje clanka zbilja ljepaź

Comments are closed.