‘OTVORI OČI’ Kreće senzibilizacijska faza projekta: “Želimo educirati o slabovidnosti, suživotu i prihvaćanju različitosti”

Ciljevi su podizanje svijesti, edukacija građana, senzibilizacija društva i javnosti o važnosti vida, problemima s kojima se slabovidne osobe,...


Humanitarna Udruga „…i djeci s ljubavlju” iz Rijeke pokrenula je 2017. godine nacionalni projekt „Želimo vježbati vid” koji pomaže ostvarenju ciljeva iz Nacionalnog kurikuluma za predškolski i rani odgoj. Danas se u Splitu u udruzi “Mi ” predstavio se nacionalni projekt “Želimo vježbati vid” u čijem sklopu je  projekt “Otvori ” i naziv edukativnog crtanog filma namijenjen djeci od 6- 11 godina. Projekt financira Grad Split.


Na prezentaciji bili su nazočni predstavnici Grada Splita i dječjeg vrtića “Cvit Mediterana” , predstavnici udruge … i djeci s ljubavlju, Livia Mjeda, te Marko Klarić predsjednik udruge Vidim i Anđela Mrij Jurlin.

Projekt se nastavlja  provoditi  nakon prezentacije u Rijeci čiju inicijativu je pokrenula udruga … i djeci s ljubavlju,  a u Splitu će se provoditi putem voditeljice Hrvatske udruge slabovidnih osoba”Vidim”  Anđele Marije Jurlin  u dječjim vrtićima i školama u Splitu.-12 2019.

Cilj promocije obrazovnog crtanog filma “Otvori oči” jest senzibilizacija o važnosti naših očiju putem šaljivog crtanog filma. „Otvori oči“ namijenjen je djeci predškolske dobi, djeci od 1. do 4. razreda osnovnih škola, odgajateljima i roditeljima.

Ova potpuno besplatna inicijativa namijenjena je djeci u vrtićima i školama kako bi roditelji i djeca zajedno pogledali crtani film i dobrovoljno odgovorili na pitanja koja mogu preuzeti putem web-stranice udruge … i djeci s ljubavlju. Tako se prikupljaju podatci o djeci s teškoćama vida kako bi se što bolje provodila rehabilitacija vida na području grada Splita.

– Radi se o senzibilizacijskoj fazi projekta ‘Želimo vježbati vid’ drugoga dijela u smislu projekcije edukativnog filma ‘ Otvori oči’ po određenom broju osnovnih škola i vrtića, a koji će se odvijati na području Splitsko-dalmatinske županije.

Nakon kalendara kojega smo tiskali iz svih klubova koji djeluju na području RH, drugi korak je prikazivanje edukativnog ccrtanog filma. Sve je to dio nacionalnog projekta ‘Želimo vježbati vid’ koji provodi udruga iz Rijeke i u kontekstu toga projekta želimo osvijestiti građane, prvenstveno djecu da je važno educirati se o slabovidnosti, prevenciji vršnjačkog nasilja i djeci prikazati film o suživotu s osobama koji imaju hendikep, – kazao je Klarić.

Održane su edukativne radionice na nacionalnoj razini i sada kreće faza obilaska obrazoviih ustanova.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime