Prokultura – Opservatorij kulturnih politika – Split i OTP banka svečano su večeras predstavili novo kreativno – kulturno središte “Splitska kuća jezika i kulture – Peristil” uz svečano otvaranje prigodne izložbe “Anđeli” Ive Pervana.

– Donijeli smo Anđele koji su bili po cijeloj Europi i Hrvatskoj, izložbu sada prikazujemo u Splitu i nadam se da će nam barem oni pomoći da dođemo do malo pameti, da se konačno u ovoj zemlji krene raditi i živjeti kako treba jer malo po malo ovo postaje nesnošljivo.

Anđeli su simbol mira, simbol dobra i svega pozitivnog, kao takve ih isključivo i pokazujem – rekao je Pervan.

Prokultura – Opservatorij kulturnih politika – Split nevladina je organizacija koja više od dvadeset godina istražuje područje kulturnih i obrazovnih politika. Kroz to vrijeme ostvarila je brojne projekte s različitim partnerima iz javnog života diljem Lijepe Naše i u inozemstvu. Prokultura je svoj uspješni projekt Kuća jezika i kulture, pokrenut u Omišu, priredila za Split i to na najljepšem trgu na svijetu, carskom Peristilu.

U prostoru donedavne poslovnice, uz podršku Grada Splita, OTP banka omogućit će u suradnji s Prokulturom odvijanje različitih obrazovnih i kulturnih sadržaja s ciljem očuvanja živosti u središtu Grada i izvan turističke sezone. Uz najavu bogatog programa koji će predstavljati Split i hrvatske posebnosti domaćinima i gostima svih uzrasta, predsjednica Prokulture i autorica njezinih projekata Nansi Ivanišević ovim događanjem najavila je Splitsku kuću jezika i kulture – Peristil kao izlog europskih i svjetskih jezika i kultura, mjesto susreta različitosti te istodobno uzajamnog upoznavanja i poštovanja.

– Zamišljen program je takav da će se ovdje odvijati različiti vidovi kulture upravo onako kako je Prokultura to i do sada radila ali uvijek uz promišljanje načina kulturnih politika – kazala je Ivanišević naglasivši kako se nada da će ovo postati jedno novo okupljalište Splićana, ali i njihovih gostiju jer uistinu imamo što i pokazati.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime