OTVOREN NATJEČAJ Do kraja 2017. kreće rekonstrukcija ceste Strožanac – Žrnovnica

Ukupna procjenjena vrijednost investicije je oko 19 milijuna kuna


U srijedu je objavljen natječaj za izvođača radova za dugo očekivanu rekonstrukciju ceste Strožanac – Žrnovnica, odnosno 1.500 metara Poljičke ceste od skretanja za Žrnovnicu do bivšeg kamenoloma.


Radi se o cesti koja je zbog brojnih nedostataka godinama trn u oku stanovnika istoka Splita, a poglavito Žrnovnice. Nema nogostup, uska je, puna rupa, neosvjetljena, a zbog neadekvatne odvodnje poseban problem nastaje sa svakim većim pljuskom. Čini se da bi ti problemi uskoro mogli postati prošlost.

– Rekonstrukcija ove značajne prometnice će obuhvatiti proširenje ceste, izgradnju nogostupa, te ugradnju komunalne infrastrukture, vodovoda, kanalizacije, javne rasvjete i ostale elektroenergetske i telekomunikacijske infrastrukture. ŽUC će za izvođenje radova dio sredstava dobiti i od MUP-a iz posebnog programa za povećanje sigurnosti. – rekao je ravnatelj Županijske uprave za ceste SDŽ, Petar Škorić.

Ukupna procjenjena vrijednost investicije je oko 19 milijuna kuna, a radovi bi, nakon izbora izvođača trebali krenuti krajem prosinca, otkriva nam Škorić, dodajući kako će rekonstrukcija biti dovršena u 2018. godini.

VEZANI ČLANCI

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0