Danas je u Splitu, na Zapadnoj obali, otvoren 21. Croatia Boat Show. Sajam će trajati do 15. travnja.

Vicenco Blagaić, direktor sajma, zaželio je dobrodošlicu svim izlagačima, predstavnicima medija, predstavnicima Vlade, Županije, Grada Splita, turističke zajednice, gospodarske komore…

– 21. izdanje Croatia Boat Show-a predstavit će preko 250 brendova iz nautičkog sektora. Posebno bih naglasio novi projekt, Yachting Klub, koji će se tijekom sajma održavati na najvećoj teglenici u Hrvatskoj na preko 2700 kvadratnih metara kazao je Blagajić.

Foto: Luka Mladinić

Dragan Kovačević, predstavnik HGK, potpredsjednik za poljoprivredu i turizam, istaknuo je sve čimbenike i potencijale koje RH ima u nautičkom turizmu. Također osvrnuo se i na rast prihoda za 2018. u nautičkom turizmu u odnosu na 2017. koji iznosi 3%.

Ivo Bašić, glavni tajnik Ministarstva turizma RH, u svom govoru rekao je da je sajam CBS jako važan pokazatelj razvoja i napretka nautičkog turizma u RH te da je nautički turizam također i najznačajniji turistički proizvod Hrvatske.

Joško Stella, direktor TZ SDŽ, u svom govoru osvrnuo se na ostvarena noćenja u turističoj sezoni 2018., te je istaknuo da je SDŽ ostvarila 1.400,000 noćenja a od toga 40% u nautičkom turizmu za cijelu RH.

Alijana Vukšić, direktorica TZ Grada Splita, zaželjela je svima dobrodošlicu u “najlipši grad na svitu” te se osvrnula na važnost održavanja ovog sajma u predsezonskom djelu turističke godine.

Andro Krstulović Opara, gradonačelnik Splita, zahvalio se organizatorima što su već 21. godinu zaredom izabrali Grad Split za održavanje sajma te je naglasio da će grad uvijek podržvati ovu manifestaciju i rado biti njezin domaćin.

Anđelko Petrinić, pomoćnik ministra za pomorstvo – MPPI, čestitao je organizatorima na odličnoj organizaciji te je dodao kako će MPPI i u budućnosti podržavati ovakve i slične projekte.

Blaženko Boban, župan splitsko-dalmatinski i izaslanik predsjednika Vlade RH proglasio je sajam otvorenim te je nadodao da ga posebno raduje činjenica da je SDŽ postala perjanicom hrvatskog nautičkog turizma.

Za kraj programa na pozornici svim govornicima se pridružio Duje Bonačić, najstariji olimpijac, osvajač prve splitske zlatne medalje na olimpijskim igrama. Povodom njegovog 90.-tog rođendana plaketu su mu uručili njegovi prijatelji također sportaši i osvajači olimpijskih medalja iz Udruge “Splitski klub olimpijaca”.

Cijeli događaj upriličio je i orkestar HRM koji je izvedbom pjesme “Nima Splita do Splita” ispratio cijelu delegaciju u svečani obilazak sajma. Voditeljica svečanog otvorenja bila je Valentina Miletić.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime