OTKLONJENA DILEMA Škola Pazdigrad počinje s radom na vrijeme

Ovo je prva osnovna škola u gradu Splitu nakon više od 20 godina

Iz stranke Pametno je stiglo priopćenje vezano uz upite građana o početku nastave u osnovnoj školi Pazdigrad. Priopćenje prenosimo u cijelosti.


Roditelji osnovnoškolaca, koji bi trebali krenuti u novu školu Pazdigrad, obasipaju pozivima gradski kotar Žnjan i predsjednika kotara Sanija Mardešića iz stranke Pametno. Nisu sigurni hoće li škola početi na vrijeme, jesu li svi radovi završeni, jesu li nastavnici zaposleni, hoće li biti jedna ili dvije smjene, koliko će razrednih odjeljenja biti, šire se priče među roditeljima da će djeca privremeno krenuti u školu Mertojak dok se sve ne organizira u novoj školi. Puno je panike, krivih informacija, a iz Grada nikakvih jasnih vijesti u javnosti koje bi smirile roditelje.
Predsjednik kotara Žnjan, Sani Mardešić, i sam je više puta tražio informacije iz Grada no one su stizale na kapaljku.

Uređenje i opremanje škole je očito odrađeno u zadnji trenutak jer imamo informacije od naših sugrađana koji žive preko puta škole da se radilo po cijele noći. Mi smo još od polovine proteklog tjedna pokušavali doznati točne informacije vezane uz otvorenje, smjenski rad, odjeljenja i zapošljavanje. Malo po malo su nam pristizale informacije. Po svemu sudeći ključni trenutak je bio dolazak Povjerenstva iz Ministarstva prošli četvrtak koje je utvrdilo da su ispunjeni uvjeti za početak rada škole. Najveći problem među roditeljima je bio što su mnogi odlučili uzeti godišnji odmor da bi mogli što bezbolnije odraditi zajedno sa svojim prvašićima prvi tjedan škole, a nisu bili sigurni hoće li škola početi sa radom 4.9.2017. Isto tako bilo je jako puno upita oko smjenskog rada jer se nije znao točan broj djece i hoće li škola raditi u jednoj ili dvije smjene. Tek u prošlom tjednu smo dobili informaciju da će rad biti jednosmjenski i da će biti upisano preko 300 djece, ali ne više od 400 što bi uvjetovalo dvosmjenski rad. – kaže Sani Mardešić i nastavlja.

– Ono za što smo imali možda najviše upita, a nismo dobili odgovor, je tko je i kako zaposlen u novoj školi. Znamo da zbog toga što je škola kasno dobila rješenje o početku rada nisu mogli biti provedeni natječaji već se zapošljavalo privremeno, a o tome je odlučivala privremena ravnateljica škole koja je ujedno i ravnateljica škole Trstenik, gđa Antonela Petrić. Natječaji za stalno zaposlenje će biti provedeni vjerovatno tokom rujna i listopada, ali o tome nismo dobili informacije ni od grada ni od ravnateljice. Nakon cijelog tjedna nervoze napokon smo sinoć dobili potvrdu iz gradskih službi i od dogradonačelnika Nina Vele da će škola krenuti sa radom 4.9.2017. Ovo je prva osnovna škola u gradu Splitu nakon više od 20 godina. Najmodernija škola u Hrvatskoj, s modernom dvoranom, sportskim terenima, produženim boravkom, i evo će konačno i Split imati za svoju djecu EU standarde jer će škola raditi u jednoj smjeni. Nadamo se da će sve što se bude ubuduće događalo sa školom biti u skladu sa njenim izgledom i vrhunskom tehničkom opremljenošću.- rekao je Mardešić.

Temu je komentirala i predsjednica stranke Pametno, Marijana Puljak, na svojem Facebook profilu.

– Upravo sam razgovarala s gradonačelnikom. Da umirimo još jednom roditelje djece s Pazdigrada i Žnjana: škola počinje u ponedjeljak, 4.9.2017. Sve je spremno, škola je u potpunosti opremljena, dobila je dopusnicu Ministarstva. Privremena ravnateljica organizira razredna odjeljenja i nastavnike koji će biti zaposleni preraspodjelom iz ostalih škola. Kad se formira školski odbor ide izbor za ravnatelja, Ministarstvo raspisuje natječaj za nastavnike i sve će ići svojim tokom. Split će konačno imati prvu osnovnu školu nakon 20 godina i to po EU standardima, u jednoj smjeni s vrhunskom opremom, dvoranom, sportskim igralištima, produženi boravak. Bravo za svih! – napisala je Puljak.


[fb_pe url=”https://www.facebook.com/marijana.puljak/posts/10154943122788226″ bottom=”30″]Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0