Zbog izrazito loše trenutne epidemiološke situacije i najave lošeg vremena odgađa se prva vikend akcija pošumljavanja u ovogodišnjoj kampanji Boranka.

– Ovim putem želimo Vas obavijestiti kako smo ipak prisiljeni otkazati prvi vikend Boranke, tokom kojega je ovu subotu i nedjelju planirano održavanje dvije akcije pošumljavanja požarišta u splitskoj Žrnovnici.

Brojke zaraženih u Hrvatskoj (danas rekord od preko 1100 zaraženih), nažalost, nikako ne idu u prilog održavanju akcije te smo odlučili, nakon konzultacija sa stožerom civilne zaštite i drugim nadležnim službama i partnerima, odgoditi akciju pošumljavanja ovaj vikend. Dodatno, za subotu je opet u Splitu najavljena kiša te, iako smo akcije pošumljavanja već do sada provodili i po slabijoj kiši, sklanjajući volontere pod šatore ako bi došlo do većeg pljuska, to sada, zbog poštivanja epidemioloških mjera, ne bi bilo moguće.

Za sada, ako će to dozvoliti epidemiološka situacija i vremenski uvjeti, u pripremi je sljedeća akcija pošumljavanja u Žrnovnici koja bi se trebala održati idući vikend – 24. i 25. listopada, za kada je u dugoročnoj prognozi predviđeno lijepo i sunčano vrijeme.

Sukladno gore navedenom, akcije pošumljavanja održat će se, ako će epidemiološka situacija to omogućiti, u sljedećim terminima:

24. i 25. listopada – Žrnovnica
7. i 8. studenog – Sitno Donje (Mosor)
14. i 15. studenog – Sitno Donje (Mosor)Iako nas ova situacija s odgađanjem i trenutnom epidemiološkom situacijom nimalo ne veseli, u potpunosti smo odlučni da nastavimo s akcijama pošumljavanja čim to bude moguće, poštujući pritom sve važeće mjere i propise. Iskreno vjerujemo kako boravak u prirodi, uz poštivanje mjera i vođenje računa o sigurnosti svih volontera te ujedno pomaganje oporavku iste te prirode, u ovoj cijeloj nezahvalnoj situaciji može biti samo pozitivan primjer svima drugima – priopćio je direktor Dan Špicer.

 

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

  1. Majku vam jebem retardiranu sadite sebi borove u svom dvoru. odakle vam pravo u našoj blizini opet sadit to sranje zbog kojeg ćemo svakog slijedećeg ljeta strepit hoće li nam kuće izgorit. Odakle vam pravo idioti?

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime