Otac splitskog mladića koji je snimio video u kojem je u samo 24 minute uspio napraviti više od 80 prometnih prekršaja za 24 sata komentirao je sinove postupke.

Adrian (19) se trenutačno nalazi u pritvoru na splitskim Bilicama nakon što su snimke njegova divljanja na motociklu preplavile medije i napokon došle do policije. Oduzet mu je motor kojeg od milja zove Suzana, a svoju razularenu vožnju objašnjava ovako: “Gdje je riskantno, poštujem prometna pravila, ali ne na legalan način, nego na način koji je u mojoj glavi”.

Javnost je ostala zgrožena njegovim bahatim ponašanjem i riskiranjem ne samo svog, nego i života ostalih sudionika u prometu. Prolazio je kroz crveno, vozio je po nogostupu, prelazio preko pune crte, vozio debelo iznad dopuštene granice, oduzimao je prednost, u blizini škole jurio je 150 na sat…

Njegov otac kazao je za 24 sata da ni on ni supruga Adriana još nisu posjetili u zatvoru.

– Nismo ga još vidjeli, nemamo pravo pristupa. Odnijeli smo mu odjeću, uplatili novac da kupi četkicu. Posjetit ćemo ga, ali ne znamo još kad. Nećemo ga ni tješiti, mora sam u svojoj glavi sve skužiti. Ne može sad doći doma i misliti da je sve OK. Tek je ušao, neka ga tamo i neka leži te razmišlja bez telefona, cure, roditelja… Neka razmišlja kako će se ponašati kad izađe. Kao odrasla osoba ili kao dijete – kazao je.

– Apsolutno ne odobravam njegovo ponašanje. Ja i supruga smo deset puta, i više od toga, pokušavali to promijeniti. Oduzimali smo mu motor više od deset puta, vezali bismo ga lancima. On bi otvorio katanac, skinuo bi lance, sve bi uspio otvoriti. Na internetu bi vidio kako se katanac otvara žicom. Znali bismo odvesti motor na drugi kraj grada, u neku drugu garažu. Ostavili bismo ga u garaži od City Centra, a on bi ga svejedno našao – kazao je Adrianov otac. Dodao je i da su više puta motore prodavali, ali Adrian bi kupio novi.

Otac je novinaru otkrio i da mladić zarađuje tako što ‘pijanu omladinu’ razvozi iz disko klubova i dodao kako se ni on ni majka ne slažu s njegovim hobijem te priznao da se slaže s odlukom da se mladića zadrži u pritvoru.

– Stopostotno se slažem jer to mu je spasilo život. Ovo je prešlo svaku mjeru. Sudac ga je stavio u zatvor i to podržavamo. Još nemamo plan što učiniti kad izađe. Podržavamo da se motocikl trajno zaplijeni. Ne želimo platiti sve te kazne, on će ih platiti ili će odležati u zatvoru – kaže otac.2 KOMENTARI

  1. Naklon do zemlje ovakvim roditeljima. Ne treba ih osuđivati jer im je sin ovisnik o moto adrenalinu. Ovisnost kao i sve druge, opasna za bolesnika i okolinu. Dečka treba liječiti.

  2. Sada se tata kao buni, a ne kaže zašto mu daje toliko novaca da si može kupiti motor. Ne jedan, nego više njih (više puta motore prodavali, a on bi kupio novi).
    Da je baš sa 19 godina zaradio za toliko motora, nije moguće.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime