Splitska policija izvijestila je tijekom dana da je privela vlasnika tvrtke Akceleracija, Antu Tonkovića i njegovu suprugu na Prekršajni sud. Protiv njih je podignut optužni prijedlog za remećenje reda i mira zbog današnjeg incidenta na Matejušci.

Prekršajni sudac posljednjih nekoliko sati ispituje optužene supružnike, ali i dvojicu oštećenika; Bojana Ivoševića i Dalibora Popoviča. Ispituju se i svjedoci. Optuženici se terete da su na osobito drzak i bezobrazan način remetili red i mir, te su verbalno napali oštećenike. Supružnicima je također izrečena mjera opreza kojom im je zabranjeno približavanje i kontaktiranje oštećenika.

Dalibor Popović iz GIST-a, jedan od oštećenika, komentirao nam je današnji incident.

– Žao mi je zbog situacije u kojoj se našla ova obitelj, premda je okriviti nas za sve njihove probleme suludo. Iskreno, suosjećam s njima, ali nakon izrečenih prijetnji ovaj slučaj treba prepustiti policiji.

Sad treba ukazati na glavnog krivca za ovu situaciju, a to je gradska firma Spalatum DMC, koju već 5 godina upozoravamo da svojim nestručnim poslovanjem pogoduju koncesionaru. Bivši i sadašnji direktor, a isto bivši i sadašnji komunalni pročelnici, svi su oni upoznati s ovom situacijom i ništa nisu poduzeli da spriječe današnje događanje na Matejušci. Ovaj grad vodi politički nepotizam. Split je zarobljenik đikanskog primitivizma. Split je ku*ac – kazao je Popovič.

Bojan Ivošević još se nalazi na Prekršajnom sudu. Ne zna se hoće li presuda biti izrečena danas.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime