Učenici Osnovne škole „Kamen-Šine“ sve su bliže danu kada će se u njihovoj osmoljetki konačno odvijati nastava u skladu s potrebama današnjeg života. Splitska projektantska tvrtka „Studio-studio“ odabrana je za izradu glavnog i izvedbenog projekta za rekonstrukciju i dogradnju te škole, a ukupna vrijednost izrade dokumentacije iznosi 243.750,00 kuna.

Školska zgrada na Šinama izgrađena je 1993. godine. Međutim, danas prostorno ne udovoljava odgojno-obrazovnim potrebama zbog čega se već godinama nastava organizira u tri smjene i s trajanjem nastavnog sata od 40 minuta.  Ključan korak u budućoj nadogradnji bila  je ovogodišnja sjednica Vlade RH u gradu pod Marjanom kada je Gradu Splitu darovana čestica zemlje za dogradnju škole.

Nakon što se izradi glavni projekt, slijedi  ishođenje građevinske dozvole. Planom dogradnje predviđeno je devet novih učionica zajedno sa šest kabineta za učitelje, knjižnica, kuhinja, potom blagovaonica sa multimedijalnim dijelom,  prostorije za stručnu službu, novi sanitarni čvorovi za djecu s posebnim potrebama te još niz ostalih novih sadržaja. Ukupna bruto površina dogradnje iznosi 1555,64 metara kvadratnih. Početak građevinskih radova planiran je za drugu polovicu sljedeće godine, a završetak u 2020.

Betonski zahvati do kraja godine

I izgradnja novog igrališta u Gradskom kotaru Mejaši odvija se prema planiranom ritmu. Nakon što su okončani zemljani radovi sada slijedi faza betonskih zahvata koja će biti završena do kraja godine. Već u siječnju slijedi odabir izvođača za cjelokupni dovršetak igrališta, dakle asfaltiranje, rasvjeta i opremanje. Ukupna vrijednost svih radova „teška je“ milijun i 430 tisuća kuna. Na radost djece i sportskih rekreativaca rezanje svečane vrpce na novom igralištu očekuje se na proljeće sljedeće godine.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime