Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad trojicom 18-godišnjaka, 18-godišnjakinjom i maloljetnikom osumnjičenima za razbojništvo na štetu 25-godišnjaka.

Utvrđeno ja da je osamnaestogodišnjakinja po prethodnom dogovoru s četvoricom osumnjičenih stupila u kontakt s oštećenim kojeg poznaje od ranije, te s njim dogovorila susret 17. prosinca oko 21.30 sati u njegovom automobilu u Šibeniku na osamljenom mjestu, gdje su po prethodnom dogovoru došla i ostala četvorica osumnjičenih koji su maskiravši se uz silu i prijetnju ušli u osobni automobil oštećenog, tjelesno ga napali, te mu otuđili novaci osobne predmete ukupne vrijednosti od oko 5.000 kuna.

Osamnaestogodišnjakinja je ovom prilikom kako ne bi oštećenom bila sumnjiva glumila strah kako bi odvratila pozornost od sebe i umiješanosti u ovo kazneno djelo.

Po dovršenju ovog kaznenog djela osumnjičeni su međusobno podijelili dio ukradenog novca i ukradene predmete, dok je preostali iznos novca jedan od osamnaestogodišnjaka zadržao za sebe kao i dio koji je trebao predati osamnaestogodišnjakinji .

Pretragom stana kojim se koristi jedan od osamnaestogodišnjaka je pronađen ručni sat oštećenog i novac koji potječe od izvršenja ovog kaznenog djela.

Svi osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani u Pritvorsku policijsku jedinicu ove Policijske uprave.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime