OŠ “Marjan” organizirala predavanje o e-bontonu i sigurnoj komunikaciji na internetu za učenike i profesore

Kada se priča o sigurnosti na Internetu prvenstveno se misli na tajnost i cjelovitost vlastitih osobnih podataka, sigurnost vlastitog računala, čuvanja tajnosti vlastitog web i mail prometa

Dok se novinski stupci popunjavaju temama o informatici i kurikularnoj reformi, OŠ ‘Marjan’ u suradnji s docenticom Marijom Boban i njenom Katedrom s Pravnog dakulteta ide korak naprijed i organiziraju predavanja za učenike i profesore.


Kada se priča o sigurnosti na Internetu prvenstveno se misli na tajnost i cjelovitost vlastitih osobnih podataka, sigurnost vlastitog računala, čuvanja tajnosti vlastitog web i mail prometa, a u zadnje vrijeme možda najpopularnije, sigurnost na društvenim mrežama.

Osobito značajna tema jest sigurnost djece na internetu pa je upravo na tu temu, na poziv ravnateljice Zdenke Barović, u okviru kurikuluma Osnovne škole Marjan, organizirano predavanje, održano u četvrtak,na temu ‘E-bonton: kako sigurno komunicirati na internetu? Koje je bilo namijenjeno učenicima sedmih i osmih razreda OŠ ‘Marjan’ ali i učiteljima i profesorima. Predavanje je održala doc. dr. sc. Marija Boban s Pravnog fakulteta u Splitu a pljesak djece na kraju svakako je potvrdio značaj i interes ove teme s kojom se susreću u svakodnevnom životu i potrebi da se učestalije održavaju ovi oblici edukacije u osnovnom školstvu.

Nakon predavanja docentica Boban upoznala je prisutne članove Učiteljskog vijeća Osnovne škole ‘Marjan’ s novostima koje donosi Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR) koja se primjenjuje od 25. svibnja 2018. a donosi niz promjena u obradi osobnih podataka i postupanju s privolama u obradi osobnih podataka djece.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0