Plaža Kaštelet je zadnjih dana neprepoznatljiva. Dragan Jurišić Jenki je nakon naloga za uklanjanje objekata sam počeo rušiti “sve od reda”. Splitski ugostitelj godinama je ulagao u izgled ovog dijela južnih padina Marjana, a sada je morao sve ukloniti, osim samog objekta “Obojena svjetlost” čija je okolica sada dodatno uređena premještenim palmama.

Ovaj potez objašnjava Rješenjima Građevinsko urbanističke inspekcije Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja iz 2000. godine, na koja su se prema njegovim riječima pozvali i inspektori kad su najavili rušenje ilegalnih objekata.

VEZANI ČLANCI:

Nakon uklanjanja ilegalno izgrađenih objekata, Jenki je u potpunosti srušio mul, a palme koje su ga nekoć krasile premjestio ispred ugostiteljskog objekta. Ako nastavi, kako kaže, djelovati prema rješenjima iz 2000. – e, evo što će sve rušiti.

Već 1997. su utvđene nepravilnosti prilikom nasipanja plaže Ježinac – Kaštelet i izdano Rješenje kojim se naređuje uklanjanje dijela nasipa u dužini 10 metara i širine 25 metara.

30. ožujka 2000. slijedi Rješenje o uklanjanju građevine od 176 metara kvadratnih. Radi se o konstrukciji štekata koja je izgrađena bez građevinske dozvole. 10. travnja iste godine je zakupniku naređeno da zatrpa iskop gornjeg dijela padine iznad objekta, a 3. svibnja slijedi četvrto Rješenje kojim se naređuje zatrpavanje iskopa za protupropisno izvedenu septičku jamu. Iste godine 9. svibnja naređuje mu se da ukloni protupropisno izgrađeni plato na zapadnom dijelu plaže Kaštelet.

17 godina zakašnjenja

Ova Rješenja su stizala uz napomenu kako će, ukoliko investitor sam ne ukloni bespravne građevine, o njegovom trošku to učiniti nadležne službe. Kako je inspekcija bila izbirljiva pri izvršenju ovih Rješenja, Jenki im je čini se odlučio “pomoći”.

Tako se rušenja mula događa sa 17 godina zakašnjenja. Zanimljiv je ovaj zahvat na pomorskom dobru, osobito stoga jer bez obzira na postojeće Rješenje, država do danas nije našla načina u djelo provesti vlastiti akt.

Ovog vikenda jugo i valovi zamutili su more u obje uvale. Sreća da nije ljeto, inače kupanje ne bi bilo pretjerano ugodno.

U galeriji pogedajte kako Kaštelet izgledao ovog vikenda…


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0