Vijeće za provedbu programa prevencije kriminaliteta na području grada Splita poslalo je poruku građanima uoči božićnih praznika.

“Božićni i novogodišnji blagdani vrijeme su za radost i obiteljsko druženje, ali i prilika za odlaske na javna događanja u našem gradu. Odgovornost je cijele zajednice da ti dani proteku u miru, sigurnosti i veselju, s osmijehom na dječjim licima.

Prije svega roditelji, ali i rodbina i prijatelji trebali bi biti primjer djeci u slavlju i zabavi te ih svojim ponašanjem zaštititi od korištenja, a naročito nestručnog i nekontroliranog rukovanja pirotehničkim sredstvima.

Apeliramo da legalno kupljena pirotehnička sredstva uvijek koristite sukladno uputama, na otvorenim prostorima i van dometa drugih osoba, a naročito djece. Interes i dječju radoznalost nemojte podcijeniti niti nakon izvršenog aktiviranja pirotehničkih sredstava.

Da veselje ne zamijeni plač nemojte djeci darivati ono od čega bi mogla stradati. Ne samo da se nekontroliranim i neodgovornim korištenjem pirotehnike krši zakon, nego se sami dovodite u opasnost, ali i stvarate osjećaj uznemirenosti i straha kod naših starijih sugrađana i osoba sa zdravstvenim smetnjama.

Drage sugrađanke i sugrađani,budimo ustrajni u tome da naš grad činimo boljim i sigurnijim. Budimo primjer drugima da se za blagdane znamo i možemo veseliti i proveseliti bez pirotehnike, štiteći djecu, starije, bolesne i same sebe od nezgoda i nesreća.

Čestit Božić i na dobro vam došlo Novo lito.”Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime