Stanovnici Grada Solina posljednjih dana sve više osjećaju neugodne mirise zbog sanacije odlagališta Karepovac.

Grad Solin je odlučio od Grada Splita (konkretno, od dogradonačelnika Nina Vele) zatražiti očitovanje o širenju neugodnih mirisa zbog sanacije Karepovca.

Dopis, kojega potisuje solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević, prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

ponukani velikom i opravdanom zabrinutošću naših sugrađana izazvanom zbog
nesnosnog smrada koji se posljednjih dana intenzivno osjeća na području Grada Solina te opravdane bojazni da navedeni neugodni mirisi koji se šire zrakom mogu u sebi sadržavati koncentraciju štetnih tvari po zdravlje ljudi. Osjećajući kao gradonačelnik potrebu u ime svojih sugrađana upućujem Vam dopis kako bi imali sve potrebne informacije te zajednički djelovali i prevenirali eventualne štetne posljedice za zdravlje ljudi u vrijeme trajanja radova na sanaciji odlagališta Karepovac.

S obzirom da je sve gore navedeno (nesnosan smrad, eventualno onečišćenje zraka) povezano sa sanacijom Karepovca, tražimo od Grada Splita kao nositelja sanacije te ostalih nadležnih institucija da nam se što hitnije očituju o sljedećim upitima:

1. Da li su postavljanje mjerne stanice za praćenje kakvoće zraka i na kojim lokacijama?

2. Koji parametri kakvoće zraka su obuhvaćeni mjernim stanicama?

3. S obzirom na činjenicu da su pored građana grada Splita, eventualnim onečišćenjem zraka najugroženiji upravo stanovnici grada Solina, tražimo da se žurno instalira najmanje jedan mjerni instrument za mjerenje kakvoće zraka na području Grada Solina i to na mjestu koje je najprikladnije za utvrđivanje gore navedenih parametara o kakvoći zraka?

4. Isto tako molimo da podaci sa mjernih stanica budu dostupni zainteresiranoj javnosti.

U iščekivanju žurnog odgovora, srdačno vas pozdravljamo.

dopis-ocitovanje-karepovac-12-12-2017

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0