Split je s 93:71 (28:16, 26:15, 19:15, 20:25) svladao Dubravu Furnir u 17. kolu HT Premijer lige. Otpočetka su “Žuti” opravdali ulogu favorita, dvoboj protiv Dubrave Ivica Skelin je iskoristio kako bi dao minutažu svim igračima. S posebnom pozornošću pratio se Pavle Marčinković, koji se na parket vratio nakon pet tjedana, za 15 minuta u igri ubacio je 8 poena, imao 7 skokova, 4 asistencije i 3 ukradene lopte. Prvi strijelac kod Splita bio je stabilni Tomislav Gabrić sa 16 poena.

– Rano smo ostvarili komfornu prednost, ušli smo u utakmicu maksimalno koncentrirani. Svi igrači su dobili minute, bilo je posebno važno da i Marčinković odigra nakon pauze od pet tjedana. Utakmica je ispunila svrhu – rekao je Splitov trener Ivica Skelin.

Split je igrao u sastavu Perković 13, Washington 5, Rebić 4, Kedžo 2, Gabrić 16, Runjić 3, Marčinković 8, Bajo 10, Kovačević 6, Vrgoč 11, Morris 9, Vranković 6.

Kod Dubrave Chris Hortman ubacio je 19 poena, imao 8 skokova i 4 asistencije.

– Čestitam Splitu koji je apsolutno dominirao od početka utakmice. Zadovoljan sam obranom pet na pet, ali ne može me zadovoljiti postotak šuta za tri od 13 posto. To nam se događa već drugu utakmicu, s takvim postotkom ne možeš ništa tražiti u utakmici protiv momčadi kakva je Split – kazao je trener Dubrave Vladimir Krstić.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime