Jutrošnji prolom oblaka na mosorskom području donio je probleme stanovnicima Žrnovnice. Već smo pisali o tome kako je rijeka Žrnovnica od Dvora do ušća postala crna od mulja, blata i pepela koje je kiša saprala s opožarenog područja. Rezultati uzoraka vode s izvora objavit će se u 12 sati.

Naselje Privor nalazi se znatno više, na padinama Mosora i najviše je stradalo u katastrofalnom srpanjskom požaru. Baš kao što su stanovnici Privora upozoravali, prva obilnija kiša jutros je donijela velike probleme dijelu ovog naselja. Blato i mulj su ponegdje presjekli prometnice, a dubina blata je bila do pola metra!

Stanovnik Privora je komentirao jutrošnju situaciju:

– “Lopatamo” već satima u namjeri da očistimo sve blato koje se slilo. Palo je 20-ak litara kiše, što bi se dogodilo da je palo 100? Mislim da bi odnijelo pola Privora. Ovo je dobra opomena “majke prirode”. Mislim da je ova prva kiša samo početak problema koji nas očekuju ove jeseni. Razumijem da je opožarena površina ogromna i da se ne može ništa preko noći napraviti, ali nadležne službe bi na ovom području zaista mogle brže čistiti izgorene borove uz prometnice i raditi na tome da nam se ne uruše neki manji putevi na rubu Privora, a kojima ljudi također prolaze.

Na kraju je dao konkretan prijedlog:

– Službe bi trebale u javnosti pustiti broj kojega bi stanovnici opožarenog područja mogli nazvati uslijed mogućih izvanrednih okolnosti. Primjerice, ako bujica ili blato odsjeku neku prometnicu i slično.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0