Splitska Zdravstvena škola već nekoliko godina muku muči s fasadom koja otpada čim zapuše malo jači vjetar. Ovakva situacija predstavljala je prijetnju za svakoga tko se za vrijeme vjetrovitog vremena nađe pored zgrade škole. Zasigurno, najugroženiji su učenici i djelatnici škole koji se svakodnevno dovode u veliku opasnost.

No to nisu jedini problemi, podsjetimo, ova škola je izgrađena 2013. godine kada je utvrđeno da krov prokišnjava, a samo godinu dana kasnije podzemne vode su poplavile njezine prostorije. Osim toga, prije dvije godine olujni vjetar je srušio fasadu sa sjeverne strane.

Međutim, čini se da je svemu tome došao kraj. Prva faza obnove fasade pročelja zgrade konačno je završena i čini se da djelatnici škole, ali i roditelji polaznika ove obrazovne ustanove mogu mirno spavati.

Makli se sa „mrtve točke“. U školu je uloženo 2,5 milijuna kuna

Ravnateljica Zdravstvene škole Split Sanja Perić otkrila nam je da je građevinska faza obnove fasade trajala od sredine srpnja, a rok završetka radova prve faze obnove traje još nekoliko dana. Međutim, velika većina poslova je već potpuno završena. Vrijednost ove investicije je 2,5 milijuna kuna, a veliku većinu radova financiralo je nadležno Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH, dok je ostali, ujedno manji dio financirala Splitsko-dalmatinska županija, a izvođač, nadajmo se kvalitetnih i sigurnih radova, bila je građevinska firma Jukić Dam.

Perić veli da je obnova fasade bila važna zbog sigurnosti učenika i svih djelatnika ove srednjoškolske ustanove. Naime, splitska Zdravstvena škola već dugi niz godina ima problema s urušavanjem fasade škole. U posljednjih šest godina fasada se urušavala čak pet puta.Zbog opasnosti zatvorili glavni školski ulaz

– To je bila trajna opasnost za učenike i sve djelatnike naše ustanove. Zadnjih nekoliko godina morali smo zatvoriti glavni školski ulaz zbog velike opasnosti od urušavanja – kazala nam je Perić te se u nastavku osvrnula na katastrofalnu staru fasadu zbog koje se mogla dogoditi tragedija u dvorištu škole.

– Staroj fasadi veliki problem stvarale su vremenske nepogode, ali i loše odrađeni poslovi prijašnje nadogradnje fasade – ističe.

Vrijedi napomenuti da će se obnova škole vršiti u dvije faze, a plan završetka druge, ujedno i konačne faze ovog projekta bit će početkom iduće školske godine.

Učenici će napokon nastavu pohađati u jednoj zgradi

– Moram naglasiti da se obnova vrši u dvije faze i u ovome trenutku prva faza završetka radova je gotova. Upravo je ova prva faza bila sanacija pročelja Zdravstvene škole. Obnovljeni su sjeverni, istočni i zapadni dio školske fasade, ostali dio bit će obnovljen kada se bude krenulo s nadogradnjom još jednog (novog) kata škole – najavila je nastavak radova, te nam je uz to otkrila da nadležni prikupljaju svu potrebnu dokumentaciju za nastavak nadogradnje južnog dijela zgrade.

Ravnateljica se nada da će učenici Zdravstvene škole od iduće školske godine nastavu pohađati u istoj zgradi.

– Izuzetno smo velika škola i trenutno radimo u tri smjene na dvije lokacije. Ova druga faza jednako nam je važna jer će napokon svi učenici nastavu pohađati u istoj zgradi u Šoltanskoj ulici – kaže te nadodaje:

– Ovom nadogradnjom zaokružit ćemo priču o jednoj izuzetno kvalitetnoj i profesionalno opremljenoj školi koju pohađaju izvrsni učenici. Upravo ti učenici su zaslužili najbolje uvjete za rad i obrazovanje – zaključila je.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime