Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara je u rujnu s predstavnicima koncesionara Tržnice Hippos, sanitarne inspekcije i suradnicima obišao splitski Pazar i, kako je tada rekao, nije bio zadovoljan viđenim. Najavio je uvođenje reda s kojim je komunalno redarstvo započelo krajem listopada. U petak je na red došlo i “oslobađanje” stare fontane na istočnom dijelu Pazara.

Akciju je za Dalmacija Danas komentirao v.d. pročelnika Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i redarstvo, Damir Babić.

– Nakon proširenja pristupa sa Zagrebačke ulice, vraćanja kamene ograde s južne strane, pomicanja štandova u Hrvojevoj ulici unutar označene zone, prilagođavanja prolaza osobama s invaliditetom, odnosno invalidske rampe sa Zagrebačke ulice, započeli smo i uklanjanje zasad dva od tri kioska iza fontane. Nadamo se da će i treći do kraja godine biti pomaknut, kako bi se fontana oslobodila, kako i treba biti. – rekao je Babić.

Dodao je i kako uklanjanje vrši koncesionar Tržnice Hippos uz nadzor gradskih sužbi.

Do kraja godine se planira i oslobađanje južnog nogostupa od nagomilanih štandova te vraćanje kamene ograde.

– Kroz sljedećih nekoliko dana bi nam Hippos trebao dostaviti jednu grafiku s kojom bi se svi štandovi uz nogostup s južne strane pomakli cca pet metara unutar tržnice, postavila natrag skinuta kamena ograda s dva, tri prolaza i šetnicom širine cca 4.5-5 metara između ograde i štandova. Planiramo napraviti jednu šetnicu, paralelnu s južnim nogostupom kojom bi kupci komunicirali prema štadovima, a štandove bi uvukli unutar tržnice i oslobodili nogostup koji će ponovno biti ograđen kamenom ogradom. – najavio je prvi komunalac Splita, Damir Babić.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0