Opara se sastao s Butkovićem: Razgovaralo se o prometnim rješenjima za Split, a između ostalog i izmještanju kolodvora

Gradonačelnik Krstulović Opara predložio je da se za sjednicu pripreme sljedeće teme: povezivanje autoceste A1 s trajektnom lukom i novi ulaz u grad preko tunela Kozjak i mosta Sv. Duje te splitska zaobilaznica

Gradonačelnik Grada Splita Andro Krstulović Opara sa suradnicima susreo se danas s ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem i njegovim pomoćnicima Mariom Madunićem i Josipom Bilaverom. Sastanku je nazočio i ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije Domagoj Maroević. Razgovaralo se o projektima koji se pripremaju za sjednicu Vlade Republike Hrvatske koja će se održati u Splitu 4. svibnja, a koji su u nadležnosti ovog Ministarstva.


 

 

Gradonačelnik Krstulović Opara predložio je da se za sjednicu pripreme sljedeće teme: povezivanje autoceste A1 s trajektnom lukom i novi ulaz u grad preko tunela Kozjak i mosta Sv. Duje te splitska zaobilaznica. Zatim i gradska željeznica koja bi povezivala Trajektnu luku sa Zračnom lukom, a za koju bi Ministarstvo izradilo i financiralo studiju isplativosti. Za sljedeći tjedan dogovoren je ponovni sastanak oko ovog projekta sa županom splitsko-dalmatinskim Blaženkom Bobanom i gradonačelnicima susjednih gradova: Solina, Kaštela i Trogira.

Na današnjem radnom sastanku razgovaralo se i o izmještanju kolodvora Kopilica, novim autobusima za Promet Split d.o.o. koji se financiraju iz sredstava europskih fondova, o borbi protiv nelegalnih prijevoznika na području Splita, ali i o ubrzavanju radova na ulazu u grad kako bi se što prije riješile trenutne prometne gužve.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0