Opara odlučio: Pročitajte koliko će dobiti svaka stranka za ulazak vijećnika u Gradsko vijeće

Gradonačelnik Splita priprema proračun za tekuću i narednu godinu

Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara priprema proračun za tekuću i narednu godinu budući da je preuzeo grad s privremenim financiranjem, a dok se ne obave sve konzultacije i dogovore detalji tog strateškog dokumenta, na red su stigle stranke i kandidati koji su postigli uspjeh na lokalnim izborima.


Uspjeh za stranke je ulazak u Gradsko vijeće. Svaka je nagrađena s po pet tisuća kuna za svakog vijećnika. To se inače zove naknada troškova izborne promidžbe.

Blok HDZ-HSLS-HSS ima 11 vijećnika pa su dobili 55 tisuća kuna, Kerumovih je osam pa njima ide 40 tisuća kuna, stranci Pametno za sedam vijećnika 35 tisuća kuna, MOST-u 25 tisuća za petero vijećnika, a SDP i jedan vijećnik HNS podijelit će 20 tisuća kuna, piše Index hr.

Kerumu osam tisuća kuna više od Opare

Zanimljiviji je zaključak o isplati troškova promidžbe za izbor gradonačelnika i njegovih zamjenika. Tu je bolje utržio poraženi  Željko Kerum od pobjednika Opare. Naime, gledao se i prvi i drugi krug. Kerum je u prvom napravio veću razliku, nego Opara u drugom pa je tako i ispalo da će se Kerumu isplatiti 71 i pol tisuća kuna, a Opari 63 i pol tisuće.

Osam tisuća kuna razlike.Valjda će i ovo biti dovoljno za kakvu-takvu satisfakciju nakon razočaravajućeg finala. Tim prije što je zaključak potpisao gradonačelnik Opara.

Pravo na naknadu ostvarila je i Marijana Puljak jer je dobila više od 10 posto glasova. S tih 40 i pol tisuća kuna taman će zatvoriti financijsku konstrukciju, javlja Index hr.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0