Opara: “Na Žnjan ovih dana uvodimo red i zakonitost, nikakvi investitori mi se nisu obratili oko marine na Žnjanu”

"Kao legalist ne mogu ništa drugo nego to podržati"

U povodu uklanjanja objekata na području žnjanskog platoa gradonačelnik Andro Krstulović Opara je danas izjavio da su odluku o uklanjanju samostalno donijeli ugostitelji temeljem rješenja o uklanjanju nelegalnih objekata, koje su dobili od Ministarstva prostornog uređenja, odnosno njihove inspekcije.


-Cijelo vrijeme, kako u kampanji, tako i sada sam govorio da svoj mandat želim provesti po načelu reda, uređenja i zakonitosti. Sve što će se događati na žnjanskom platou bit će sukladno zakonu i redu. Ako se redom nalaže da tamošnje nelegalne građevine moraju biti uklonjene to se i događa. Ne bježim od odgovornosti koju imam, ali, podsjećam da je rješenje o uklanjanju izdato puno prije nego sam postao kandidat za gradonačelnika i puno prije nego sam to i postao. Rješenje nije izdala Gradska uprava niti Županija. Izdala ga je Građevinska inspekcija. Kao legalist ne mogu ništa drugo nego to podržati. Što se tiče toga što će biti kasnije, danas će se objaviti anketni upitnik, namijenjen građanima, kojima se daje prigoda da sami počnu uređivati žnjanski plato. Anketnim upitnikom bi se trebala prikupiti mišljenja građana i to će, zajedno sa studijom Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, poslužiti kao podloga, prvo za privremeno, a potom i konačno rješenje cijelog platoa – od područja Zente do Duilova, odnosno za donošenje novog prostorno-planskog uređenja tog, za Split, prevažnog prostora.

Sukladno hodogramu radne skupine Ministarstva prostornog uređenja i graditeljstva, Županije Splitsko-dalmatinske i Grada Splita, a zbog činjenice da zbog procedure i natječaja nije moguće donijeti plansku dokumentaciju u nekoliko mjeseci, 2018. godine -kazao je gradonačelnik Opara.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0