Dijabetičko društvo Omiš bilo je domaćin XXIII. Koordinacije dijabetičkih udruga Dalmacije, na kojoj je sudjelovalo 240 članova, od čega 50-ak djece.

Sudjelovale su udruge iz Dubrovnika, Imotskog, Makarske, Ploča, Splita, Šibenika i Zadra.

Koordinacija dijabetičkih udruga Dalmacije je susret oboljelih osoba od dijabetesa iz Dalmacije, a cilj je razmjena iskustva oboljelih, saznavanje novih dostignuća koja se odnose na dijabetes i organiziranje okruglog stola.

Koordinacija je započela u 10:30 sati u hotelu Plaža u Omišu s prigodnim domjenkom koji su pripremili učenici srednje škole Jure Kaštelan Omiš pod mentorstvom profesorice Karmele Lelas.

Prije pozdravnih govora događaj je uljepšala ženska klapa “Mirabela”.

Potom je svim gostima dobrodošlicu uputila predsjednica Dijabetičkog društva Omiš Zdravka Šodan, gradonačelnik grada Omiša Ivo Tomasović, koordinator Dalmacije Branko Lulić, dopredsjednica  HSDU- a Vesna  Zec i na kraju se okupljenima obratio zamjenik župana SDŽ Luka Brčić.

Organiziran je dan pun aktivnosti za sve sudionike od najmlađih do najstarijih članova društva.

Obilazak grada uz stručno vodstvo turističkih vodiča te obilazak tvrđave Mirabela i svetišta  sv. Leopolda Bogdana Mandića-Zakučac. Nakon toga je slijedio ručak, a prije toga mjerenje razine šećera u krvi.

Nakon ručka je počela radna sjednica XXIII Koordinacije za predstavnike udruga, edukativno predavanje prof. dr. sc. V. Škrabić : PREVENCIJA DKA, bacc. med.tech. N. Cvjetković: SAMOKONTROLA GUK-a NEKADA I SADA i predavanje dr. med. obiteljske medicine  T. Barišić: DIJABETES I MOJA OČEKIVANJA.

Za to vrijeme za najmlađe sudionike bile su organizirane radionice i sportske igre s omiškim gusarima i sportskim društvom “Sanus Vita” s odličnom ekipom i vrhunskim trenerima.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime