Olujno nevrijeme oko 11 sati i 30 minuta zahvatilo je šire trogirsko područje. Olujni oblaci stigli su s jugozapada i donijeli grmljavinsko nevrijeme s obilnim oborinama. Osim kiše, povremeno je padala tuče promjera do dva centimetra. Velike količine oborina u kratkom vremenu izazvale su u Trogiru i okolici mjestimične bujične poplave.

Satelitska snimka naoblake za vrijeme nevremena (Vrijeme & radar – Eumetsat – WetterOnline)

Prema prvim informacijama, jedno stablo je palo na automobil u Trogiru.

Nevrijeme je još gore probleme donijelo zapadnom dijelu Čiova. Na području Okruga formirala se pijavica koja je s mora stigla nad kopno i donijela velike probleme. Na terenu su vatrogasci DVD-a Okruk koji otklanjaju velike posljednice nevremena. Pijavica je srušila brojna stabla na prometnice, a stradali su i električni stupovi.

– Pogođeno je područje od kampa Rožac pa sve do Donjeg Okruga. Pijavice je također prošla preko Duge. Imali smo sedam intervencija. Od toga su četiri bile uklanjanje stabala sa županijskih cesta, a jednu malo složniju intervenciju u kampu Rožac. Tamo je, po mom mišljenju, nastala pijavica. Nema veće štete, ali ima puno stradalih stabala. Prava je sreća da su stabla padala točno između kamp kućica. Dva su krova tamo stradala na montažnim kamp kućicama tako da ih je pijavica isčupala.

Iznad kampa električno stup pao je na ulazna vrata jedne obiteljske kuće. Čovjek ne može zbog toga izići iz kuće. Iskopčali smo struju i sada ćemo ukloniti stup od kuće – kazao nam je Marin Radić, zapovjednik DVD-a Okruk.

Pijavica je s Čiova potom prešla na Trogir gdje je oštetila tamošnje brodogradilište. Vrtlog je srušio dio krovišta brodogradilišta i oštetio brojne parkirane automobile. Nije nam poznato je li u nevremenu bilo ozlijeđenih.

Nevrijeme je zahvatilo i dijelove otoka Brača. U Milni je u samo dva sata palo 40 litara kiše i tuče po kvadratnom metru. Jako grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je i područje između Drniša i Hrvaca.

Ranije jutros jako nevrijeme zahvatilo je dio otoka Hvara. U Starom Gradu u kratko vrijeme palo je 47 litara kiše po kvadratnom metru. Bilo je mjestimičnih bujičnih poplava.

Oborine do 13 sati (Pljusak.com)
Temperature zraka u 12 sati. U Kaštel Štafiliću izmjereno je samo 11 stupnejva! (Pljusak.com)