Prolazak hladne fronte  u prvom dijelu nedjelje u sjevernom i srednjem dijelu Dalmacije, bio je lokalno popraćen izrazito jakim grmljavinskim nevremenom.

U prvom dijelu jutra obilniji pljuskovi zahvatili su kninsko i drniško područje gdje je ponegdje palo i preko 40 litara kiše po kvadratnom metru.

Iza 10 sati i 30 minuta snažno nevrijeme zahvatilo je Split i okolicu.

Vrhunac nevremena u samom gradu Splitu dogodio se oko 10 sati i 40 minuta kada je kiša prešla u jaku tuču koja je padala nekoliko minuta. Sreća je da je kratko trajala, jer da je potrajalo malo duže nanijela bi značajniju štetu.

Najveća zrna bila su promjera nekoliko centimetara, pa je tuča ponegdje nanijela štetu automobilima, a stradalo je i dosta drveća.

Po gradu ima i izbijenih šahti.

Ovo je još jedan primjerak kako se dolazak tučonosnog oblaka nikako nije mogao predvidjeti i Dalmacija i dalje trpi činjenicu da je jedina regija u Europskoj uniji koja nije pokrivena meteorološkim radarima.

U ovom nevremenu u samo 10-ak minuta u Kaštelima je palo 30 litara kiše po kvadratnom metru, tako da su mjestimice nastale i bujične poplave.

U Splitu je u vrlo kratko vrijeme palo 10 litara kiše po kvadratnom metru, ali je u jednom trenutku intenzitet padanja kiše bio preko 700 litara na sat.

Olujno nevrijeme pogodilo je i sinjsko područje pa su se ulicama stvarale bujične poplave.

Iza 11 sati vrijeme se u Splitu stabiliziralo.

Evo fotografija naših čitatelja: