Kako je i najavljeno, ciklona je u drugom dijelu nedjelje naglašeno počela djelovati na vrijeme u zemlji. Osobito je pogođeno područje Jadrana gdje ima obilne kiše, jačih grmljavinskih pljuskova, a na moru jugo i oštro imaju orkanske udare.

Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, posljednja 24 sata najviše kiše palo je u Veloj Njivi u Zamosorju, 76 litara po kvadratnom metru. Slijede Ruda 70 litara, Trilj 60, Molunat 54, Bol 50, Gala 49, Hrvace 48, Solin 47, Sinj 43…

Na splitskom području do 22 sata najviše je palo u Žrnovnici, 40 litara po kvadratnom metru, Split Spinut je primio 37, Strožanac 36 itd. U Žrnovnici se ponovno, baš kao i prije četiri dana, dogodila bujica koja je nosila zemlju i žalo na cestu kod skretanja za bivši kamenolom. Kod zadnjeg nevremena bujične vode su nanijele oko pola metra materijala na cestu, pa su morale intervenirati dežurne službe.

U Splitu je u kratko vrijeme pala velika količina oborine pa su se neke ceste našle pod vodom. Kako je stanje izgledalo u Ulici Domovinskog rata oko 22 sata, pogledajte u videu:

Osim kiše, večer obilježava vjetar. Jugo na Svetom Juri na Biokovu ima orkanske udare do 129 km/h. Na Palagruži i Lastovu puše oštro s udarima do 118, odnosno 108 km/h.

U Dugom Ratu vatrogasci su s jednim vozilom izašli na intervenciju ispumpavanja ugostiteljskog objekta Bava Bara.

I dalje nestabilno, ali uz manje kiše. Sunce u srijedu

Jugo će od sredine noći okretati na oštro i lebić, do jutra i na pulenat uz slabljenje i prestanak. Iako će u ponedjeljak i dio utorka i dalje biti nestabilno, kiše će u većini predjela biti znatno manje nego u nedjelju.

Srijeda će biti najsunčaniji dan novog tjedna, a nova kiša, kao uvod u novo promjenjivo razdoblje, slijedi u četvrtak navečer.

Očekivana sinoptička situacija u noći na ponedjeljak. Centar duboke ciklone kod Istre

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime