OLUJA U DALMACIJI Orkanski udari bure ruše stabla, oštećene autobusne stanice, zrakoplovi ne mogu sletjeti na Resnik

Hladna fronta sa sjevera donijela je izraženu promjenu vremena u Dalmaciji

Najavljena hladna fronta svom je silinom stigla nad Jadran i Dalmaciju. Dok u Podvelebitskom kanalu udari bure dosežu 150 km/h, pomalo iznenađujuće snažna bura puše na širem splitskom području. Na DHMZ postaji Split Marjan izmjereni su orkanski udari vjetra do 126 km/h.


Bura lomi grani i čupa iz korijena čitava stabla. Tako je bura srušila cijelo stablo na rivi u Kaštel Sućurcu, srušenih stabala ima na Marjanu, a jedna je grana pala u Ulici Table na Skalicama. U Ulici Domovinskog rata u blizini Westgate nebodera, bura je iščupala krov autobusne stanice.

Kako smo već izvijestili, ovako snažan vjetar digao je ogromne količine prašine u Kaštelima i ranim splitskim kvartovima.

“Zenta se ‘ocrvenila‘ od teniskih trena. Ogromne količine prašine su u zraku, ljudi masovno zatvaraju prozore” – javila nam je čitateljica Marija koja je sredinom dana prolazila kraj staračkog doma na Zenti.Čitatelji s istoka grada javljaju da se ogromne količine prašine dižu s Karepovca čije su površine posljednjih mjeseci nasute zemljom i pijeskom. Puno prašine ima i na Žnjanu.Zbog orkanskih udara vjetra, ali i grmljavinskih oblaka koji se stvaraju, nastali su problemi u zračnom prometu. Kako se može vidjeti na stranici Flightradar24, nekoliko zrakoplova koji su trebali sletjeti u Split posljednjih pola sata kruže nad otvorenim morem. Za sada se radi o zrakoplovima iz Stuttgarta, Pariza i Pule.

Tijekom dana izvještavat ćemo o daljnjem razvoju situacije vezano uz nevrijeme u Dalmaciji.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime