OLUJA NA MORU Trajekt Tin Ujević morao okružiti cijeli Brač, putnici koji su krenuli u 17:30 iz Starog Grada još nisu stigli u Split!

Na moru su se zbog olujnih vjetrova digli višemetarski valovi, a Hvar je dio dana bio potpuno odsječen od kopna


Kao što je poznato, nedjelja je donijela velike probleme u prometu morem diljem Dalmacije. Jedno vrijeme otok Hvar bio je potpuno odsječen od kopna. Ipak, trajekt za Stari Grad probio je “blokadu” i krenuo u 14:30 iz Splita.


Putnici koji su trajektom Tin Ujević u 17:30 iz Starog Grada krenuli za Split vjerojatno će dugo pamtiti ovo putovanje. Naime, trajekt u vrijeme pisanja teksta još nije stigao na svoje odredište, a to bi se moglo dogoditi iza 21:30, dakle više od 4 sata od polaska.

Trajekt je zbog nevremena na moru, umjesto standardnom rutom kroz Splitska vrata, morao zaobići cijeli otok Brač, odnosno okružiti ga s njegove istočne strane.

– Popunjenost trajekta je oko 50 posto. Kod Sumartina je trajekt okrenuo provu za krmu da bi vozila bila straga, odnosno da bi prova bila manje potopljena. Dosta nas valja, putovanje su loše podnijeli oni slabijeg želuca – kazao nam je putnik s Tina Ujevića.

Inače, cijelo je područje iza 21 sat zahvatila snažna tramontana, što je dodatno povećalo valovitost mora.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime