Gradsko društvo Crvenog križa Split i njihovo područno društvo Žrnovnica, dogovorili su još bolju humanitarnu suradnju s područja dobrovoljnog davanja krvi, čije se redovne akcije već dugi niz godina održavaju u Žrnovnici.

Sudionici takvog humanitarnog dogovora koji su, osim javne potpore, spremni sa svojim članovima, uz klub DDK, osobno sudjelovati i u samom darivanju krvi su:

  • Osnovna škola “Žrnovnica
  • Dobrovoljno vatrogasno društvo “Žrnovnica”
  • Nogometni klub “Mosor” Žrnovnica
  • Limena glazba Žrnovnica – HGD Stjepan Radić

Članovi ovih subjekata godinama su već pojedinačni darovatelji, no zbog povremenih nedovoljnih količina krvi u splitskoj bolnici, sada je dogovorena i institucionalna podrška kako bi se osiguralo još više spasonosnih doza krvi.

Pozivaju se i svi ostali da im se pridruže u njihovim zajedničkim akcijama darivanja krvi, kojom se osigurava liječenje i spas mnogih života u splitskoj bolnici.

Želite li i vi biti sudionikom njihovog humanog djelovanja možete se javiti e-mailom: ckriz.zrnovnica@gmail.com ili na telefon 0917832444, a možete samo doći na njihovu redovitu akciju darivanja krvi, uz osobnu iskaznicu i člansku iskaznicu DD, ako ste već ranije darivali krv.

Krv mogu darovati sve zdrave osobe od 18 do 65 godina života uz liječnički pregled na samoj akciji darivanja krvi. Darivanje krvi je humanost na djelu, prava transfuzija ljubavi.

Unaprijed zahvalni na svakoj kapi darovane krvi, u ime svih kojima darovana krv spašava živote.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime