Ogromni požar u Kistanjama krenuo je s divljeg otpada, policija istražuje svaki detalj!

Zamjenik načelnika Kistanja iz redova hrvatske manjine, Roko Antić, uvjeren je da su požari podmetnuti.

Požar koji četvrti dan gori na području Kistanja i već je spržio oko 2.000 hektara površine, krenuo je u utorak oko 14,30 sati s odlagališta otpada u zaseoku Štrbci-Mjerkači, priopćeno je danas iz Policijske uprave šibensko-kninske.


Inspektori za zaštitu od požara zajedno s kriminalističkim tehničarima šibenske policije obavili su jučer očevid na tom odlagalištu te su mogli samo zaključiti da je požar izbio ‘uslijed djelovanja toplinske energije’.

O svojim saznanjima izvijestit će državno odvjetništvo koje kontinuirano istražuje sva prikupljena saznanja s terena, a policija paralelno provjerava druge korisne informacije o kojima zasad, u interesu kriminalističkog istraživanja, ne mogu govoriti.

-Provjeravamo sve što nam o požarima dolazi s terena, sva zanimljiva saznanja od vatrogasaca, lokalnih vlasti u Kistanjama i posebno od građana s tog područja koji su uvijek najbolji izvor informacija jer znaju sve što se u njihovim općinama i selima događa – kažu u policiji koja u ovom trenutku samo može potvrditi da je divlje odlagalište prepuno smeća bilo izvor velikog požara kod Kistanja na kojem je danas gotovo 300 ljudi, vatrogasaca, vojnika, pripadnika raznih službi kojima je danas na raspolaganju 70 vatrogasnih vozila, a danima im pomažu i vatrogasne zračne snage, piše Šibenik in.

Zamjenik načelnika Kistanja iz redova hrvatske manjine, Roko Antić, uvjeren je da su požari podmetnuti.

-Sve ukazuje da netko namjerno to radi i tako sije paniku jer požari se simultano pojavljuju na raznim lokacijama. Jučer je tako jedan planuo uz samu ambulantu, a građani nam dojavljuju da su požaru prethodile dvije manje detonacije, otprilike kao da pucaju petarde. Osobno, vezano za požare koji danima izbijaju oko Kistanja, isključujem bilo kakvu slučajnost i uvjeren sam da se to ne događa samo od sebe. Na valu velikog požara koji je izbio u utorak, netko sada potpaljuje nove – smatra donačelnik Kistanja Antić.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0