Velike prometne gužve danas vladaju u Splitu i okolici. Od jutra se povremeno veći zastoji javljaju na ulazu u Solin, a niti u pravcu iz Solina prema Splitu stanje nije puno bolje. Stanje je najgore bilo sredinom dana, a gužve su kasnije poslijepodne tek malo “popustile”.

O tome kakve gužve vladaju Splitom najbolje svjedoče fotografije koje su naši čitatelji snimili na Neslanovcu oko 16 sati. Potaknuti informacijama o gužvama, vozači su se odlučili koristiti alternativne uličice i “kozje puteve”, ali su se i oni u međuvremenu zakrčili automobilima.

Gužvama u gradu i oko njega, uz uobičajene razloge poput, doprinijela je kiša koja je padala do oko 14 sati, ali i biciklistička utrka kroz Hrvatsku koja je utjecala na promet Jadranskom magistralom kroz Kaštela i Solin.

 

Vjetar najviše probleme u cestovnom prometu donosi podvelebitskom primorju.IZVJEŠĆE HAK-a:

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su:

autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Posedarje i Sveti Rok (preporučeni obilazak je preko čvora Zadar 2 i državnim cestama preko Karina, Obrovca i Gračaca);
državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački;
Paški most.

Zbog vjetra samo za osobna vozila otvorena je:

autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar (DC3);
Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila) na:

autocesti A7 Draga-Šmrika;
lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica;
Krčkom mostu.

dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila) na:

Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga.

Zbog pojačanog prometa kolone su i zastoji i na državnim cestama preko Karina (gdje su radovi na mostu preko Karišnice i vozi se jednim trakom), Obrovca i Gračaca (DC27 i DC50).

Zbog vode na kolniku zatvorena je Jadranska magistrala (DC8) kod zračne luke Čilipi. Obilazak je preko zračne luke Čilipi.

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni. Zbog povremeno jakih pljuskova ponegdje se na kolniku zadržava veća količina vode. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Pojačan je promet na zagrebačkoj obilaznici (A3), usporava se u zonama radova na čvoru Jankomir te između čvorova Ivanja Reka i Kosnica u smjeru istoka.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime