Stotine prijatelja, poznanika, bivših kolega iz škole, sugrađana i članova obitelji oprostilo se danas na groblju sv. Franje Asiškog u Čapljini od Marije Ćorić, djevojke koju je pijana ubila HAC-ovka Ivana Tena Gotovac, piše Index.

– Nikad nije skidala osmijeh s lica, poznavajući nju vjerojatno se nečemu smijala i kad je zakoračila na tu prokletu zebru – kazala je za portal Caportal jedna njezina prijateljica.

– Nije prošlo ni mjesec dana otkako se Marija iz Čapljine preselila u Split na studij. Sjedimo svi tu u kafiću u Čapljini i šutimo, ne vjerujemo da se to dogodilo baš njoj, jedinoj u društvu koja valjda u životu nije prešla na crveno, čak smo je znali zadirkivati koliko je bila oprezna u prometu – kaže jedna Marijina vršnjakinja.

Tragično preminula Marija bila je studentica Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu. Tek je upisala fakultet i doselila u Split, bila je brucošica.

Ubila studenticu pa pobjegla

Podsjetimo, Ivana Tena Gotovac je u utorak oko 21.30 na raskrižju ulica Put iza Nove bolnice i Poljičke Audijem A3 prošla kroz crveno svjetlo i na pješačkom prijelazu srušila 19-godišnjakinju iz Čapljine, koja je umrla na mjestu nesreće. Pobjegla je s mjesta nesreće ne pruživši pomoć djevojci, no očevici su zapisali broj registarskih pločica njezina automobila. Policija je nekoliko sati nakon nesreće u Kranjčevićevoj ulici pronašla automobil, a zatim i nju.

U krvi joj je izmjereno više od jednog promila alkohola pa je odvedena u policijsku postaju na triježnjenje, nakon čega je počelo kriminalističko istraživanje.

Policiju je uvjeravala da nije vozila automobil jer joj je ukraden te da krađu nije prijavila, ali mnogi svjedoci policiji su rekli da je automobil koji je usmrtio studenticu vozila plavokosa žena.

Po Zakonu o prometu na cestama, za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, a u ovom je slučaju riječ o umišljajnom kaznenom djelu, zapriječena je zatvorska kazna od tri do 12 godina. Za nepružanje pomoći može se izreći i trogodišnja zatvorska kazna, piše Index.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime