Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 934 obrađena testa danas je 128 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 54, Dicma 5, Dugog Rata 3, Hrvaca 2, Gradca 1, Imotskog 7, Kaštela 5, Klisa 1, Makarske 1, Muća 4, Omiša 4, Otoka 1, Podstrane 2, Prgometa 1, Segeta 1, Sinja 12, Solina 15, Šestanovca 1, Trilja 4, Vrlike 3 i Vrgorca 1 osoba.

Od ukupnog broja novooboljelih 79 osoba su kontakti dok se ostali epidemiološki obrađuju.
Ukupno 1520 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 26 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 1 osoba nalazi na respiratoru, objavio je Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

Posjetimo, na razini Hrvatske zabilježen je najgori dan od izbijanja epidemije. U posljednja 24 sata zabilježeno je 748 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 3210. To znači da oko 17 posto svih današnjih novih slučajeva stiže iz Splitsko-dalmatinske županije.

  • Sinj (11. rujna): Od ponedjeljka 14. rujna 2020. godine, u montažnom objektu na parkingu ispred Doma zdravlja u Sinju počinje uzimanje briseva na novi koronavirus. Brisevi u Sinju će se uzimati svakog radnog dana (od ponedjeljka do petka) od 7 do 9 sati ujutro, isključivo uz liječničku uputnicu, a ako bude potrebe, radno vrijeme za uzimanje briseva će se produžiti. Više informacija dostupno je na poveznici.
  • Kaštela (3. rujna): U organizaciji udruge Šušur, ove subote 5. rujna, trebao je biti održan 10. Festival šalše i salse na rivi u Kaštel Novom s početkom u 21 sat, no odgađa se do daljnjeg zbog epidemiološke situacije. Više informacija dostupno je na poveznici.
  • Split (2. rujna): Četrdeset zaštitnih vizira iz Zajednice tehničke kulture grada Splita uručeno je danas Službi za društvene djelatnosti Grada Splita koja će ih raspodijeliti splitskim školama i vrtićima. Dužni su ih nositi djelatnici u slučaju izolacije djeteta, odnosno učenika kod sumnje na zarazu, do dolaska roditelja. Više informacija dostupno je na poveznici.
  • Solin (2. rujna): Zbog pogoršane epidemiološke situacije i sprječavanja daljnjeg širenja zaraze novim koronavirusom, rad gradske uprave Grada Solina od 2. rujna 2020. godine organizira se na sljedeći način: rad službenika i namještenika organizira se u smjenama od 7.00 do 13.00 i od 13.30 do 19.30 sati; stranke mogu komunicirati sa službenicima telefonom ili elektroničkom poštom; blagajna i protokol ne rade do daljnjeg (sve dok se ne poboljša epidemiološka situacija), a pošta se može dostavljati isključivo preko poštanskog ureda.
  • Makarska (2. rujna): U Makarskoj je nabavljeno 2894 višekratnih pamučnih maski koje će dobiti svi učenici i djelatnici osnovnih škola kojima je Grad osnivač. Više informacija dostupno je na poveznici.

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime