Nakon što je vukovarska nastavnica Lilijana Radobuljac objavila otvoreno pismo državnom vrhu s pitanjem zašto djeca Vukovara nigdje ne putuju, reagirala je splitska nastavnica Suzana Kačić Bartulović.

Ponudila je sama osigurati smještaj vukovarskih učenika, a župan Blaženko Boban obećao je osigurati prijevoz na teret Splitsko – dalmatinske županije. Preostalo je tek dogovoriti detalje.

Porazgovarali smo sa Suzanom Kačić Bartulović koja nam je otkrila da su učenici, ali i kolege, njezin prijedlog dočekali s oduševljenjem.

– Učenici moje škole su oduševljeni i odmah su prihvatili prijedlog. No, posebno me raduje što su se uključile i sve moje kolegice, nastavnice Hrvatskog jezika iz cijelog grada, a onda i većina srednjih škola. Imamo sad toliko ponuda i toliko zainteresiranih da ih možemo ugostiti bez problema. Uključile su se i brojne škole i ravnatelji, a sad radimo na realizaciji programa koji bi uključivao obilazak Splita, muzeja Alke i Sinja i odlazak na Brač preko vikenda na poziv Klesarske škole Pučišća.

Ono što je odlično, ravnatelj Osnovne škole Gripe Davor Šimić je odmah ponudio pomoć oko sastavljanja programa za naše goste i iznijet će taj program na sastanku ravnatelja osnovnih škola Splitsko dalmatinske županije ovaj petak. – kazala je Kačić Bartulović.

Dodaje i da je u stalnom kontaktu s kolegicom Lilijanom Radobuljac, koja je daljnju organizaciju sa svoje strane prepustila Uredu prosvjete u Gradu Vukovaru.

Kačić Bartulović se nada da će ovaj projekt biti tek početak suradnje među hrvatskim srednjim školama.

– Ono što bih ja voljela je da iz ovog projekta proizađe prijedlog o mreži škola na regionalnom nivou, odnosno međuškolska i međuregionalna suradnja, tzv. “bratimljenje škola” gdje bi škole iz različitih regija bili partneri i radili na zajedničkim projektima, no to nije lako izvedivo bez lokalne, županijske i državne podrške. – kaže Kačić Bartulović i dodaje:

– Iskoristila bih ovu priliku da se zahvalim svim svojim kolegicama i učenicima svih splitskih srednjih škola koji sudjeluju u ovoj akciji. Ravnatelj Turističke škole obećao je osigurati obroke za djecu u svojoj školi, javile su se i udruge poput Domina i Mosta, svima sam im jako zahvalna. – zaključuje.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime