Ogledalce, ogledalce, tko ima “najljepši” ulaz u grad u Dalmaciji?

Početak je turističke sezone, a prizori koji se mogu vidjeti na ulazu u turistički Split i turistički Stobreč jezivo je ogledalo nas samih


Svakoga dana, Split po pitanju ilegalnih deponija i komunalne zapuštenosti na istoku grada sve više nazaduje u svakom pogledu. Što radi uštede od par stotina kuna, što radi izostanka minimalnog senzibiliteta za ekološki trenutak u kojem živimo, što radi izostanka kažnjavanja, ilegalni deponiji nastavljaju nicati kao gljive poput kiše, a oni postojeći bujaju.


O najvećem ilegalnom deponiju, onome na TTTS-u, već je sve napisano, i zasad su sva nastojanja da se tamošnje stanje promijeni na bolje ostala su mrtvo slovo na papiru. Tamošnji problem je i kompleksan i naslijeđen od ranijih garnitura, a ako se izjave političara mogu iščitati “među redovima”, da se zaključiti da će jedino pravo rješavanje tamošnjeg gorućeg problema biti početak radova na izgradnji planiranog rotora u nekoj nepoznatoj budućnosti.

Početak je turističke sezone, a prizori koji se mogu vidjeti na ulazu u turistički Split i turistički Stobreč jezivo je ogledalo nas samih. Putujući od jadranske magistrale prema TTTS-u i Korešnici, koja će prema najavama Vlade i Grada iz “sela” za koju godinu prerasti u pravi gradski kvart, imate dojam da ste zalutali u zemlju tisućama kilometara od Mediterana i Europske Unije. Još kada istom cestom do vas dopru “mirisi” susjednog Karepovca, “užitak” je potpun.

Nije samo ilegalni deponij na TTTS-u jedini komunalni problem ovog područja. Prolazeći ovih dana spomenutom cestom, uočili smo ogromne količine odloženog glomaznog otpada uz kontejnere na stanici na Šinama. Tko je zakazao u ovom slučaju, nije nam poznato, ali scena je sve samo ne lijepa.

Ako su se nekom smučile ovakve scene uz ovu cestu, inače prepune rupetina, i ako je odlučio poći na obližnju šetnicu uz rijeku Žrnovnicu, ponovno je mogao svjedočiti kolapsu komunalnog sustava. Naime, na našem portalu dugo smo upozoravali da ova sve popularnija šetnica duga više od 3 kilometra, koja dijelom proteže kroz područje općine Podstrana, a dijelom kroz područje grada Splita, nije imala kante za smeće. Kante su početkom proljeća konačno stigle, što su građani pozdravili, no do ovoga trenutka još ih nitko nijednom nije ispraznio, kako u podstranskom, tako u splitskom dijelu. Rezultat svega su ne samo pune kante, nego gomilanje smeća uz njih. Takvi prizori uzduž ove prekrasne zelene oaze uz rijeku Žrnovnicu rastužuju svakog šetača, rekreativca…

Pitati nešto nadležne na ovu temu odavno je izgubilo smisao.VEZANE VIJESTI:

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime