Oglasio se otac malog Gabrijela: “Mogu biti ponosan jer je ostavio iza sebe nešto dobro što će koristiti ljudima”

Nakon što je podignuta optužnica protiv četiri djelatnice bolnice zbog smrti Gabrijela, evo što kaže njegov otac


Nakon više od dvije godine podignuta je optužnica protiv četiri djelatnice bolnice u Metkoviću zbog smrti dječaka Gabrijela. Devetogodišnjak je preminuo 11. prosinca 2018., a njegova smrt nakon niza liječničkih pogrešaka, izazvala je burnu reakciju javnosti.


Prvookrivljene su dežurne liječnice koje su Gabrijela vratile na kućno liječenje umjesto da ga hitno pošalju u Split, zatim liječnica koja je odbila pregledati dijete i zatim mu nije dala odgovarajući lijek te medicinska sestra koja nije prepoznala teško zdravstveno stanje djeteta u čekaonici i o tome obavijestila liječnika. Zbog svega toga Gabrijel je prekasno prevezen u KBC Split gdje je od posljedica upale pluća i septičkog šoka preminuo. Evo što danas kaže njegov otac, javlja RTL.

– Mi smo ožalošćeni i obilježeni za svoj cili život, ali mislim da će sve skupa donijeti neku pravdu ili istinu za mog sina. Da onaj kojem bude dokazana krivnja, da bude kažnjen. Bolnica se gradi, to je potaknuto inicijativom i građanima. Ako je to kako ljudi govore potakla smrt mojega sina, mislim da mogu biti ponosan, u jednu ruku glupo je reći, ali ponosan jer je ostavio iza sebe nešto dobro, nešto što će koristiti ljudima – rekao je Mišo Bebić, Gabrijelov otac.

Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime