Oglasio se gradonačelnik: “Molim za strpljenje, razumijevanje, oprez i poštivanje privremene prometne regulacije”

"Svi smo svjesni kako je cesta preko Brnika trenutno jedini mogući prometni pravac kojim možete doći na Kilu. Zato vas molim za razumijevanje i strpljenje, posebno u satima najvećeg opterećenja"

Kako smo jutros izvijestili, privremeno prometno rješenje na Kili dovelo je prometnog kolapsa. Građani ističu da je čak i žurnim službama onemogućen prolazak zbog situacije u prometu koja je nastala uslijed dugo očekivanih radova.


PROMETNI KAOS NA KILI “Niti se hitne službe ne mogu probiti. Dosta nam je zakulisnih igara i birokratskih aparata”

O svemu se danas oglasio splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

“Poštovani sugrađani, stanovnici Kile,
Od jučer je na snazi nova prometna regulacija, nužna radi izgradnje pristupnih cesta vašim domovima. Svi smo svjesni kako je cesta preko Brnika trenutno jedini mogući prometni pravac kojim možete doći na Kilu. Zato vas molim za razumijevanje i strpljenje, posebno u satima najvećeg opterećenja, od 8 do 8 i pol ujutro te popodne od 15 do 16 sati.

U skladu sa Zakonom o sigurnosti cestovnog prometa, Gradske službe organizirale su promet na najbolji mogući način, budući da prometovanje ulicom Vrboran trenutno nije moguće. Vodilo se računa i o javnom gradskom prijevozu, kao i o interventnim službama.Realizaciju ovog projekta – izgradnju pristupnih cesta, dugo smo čekali, nismo posustajali u nijednom trenutku, uložili smo velike napore da ga dovedemo u fazu izvođenja i pritom svi zajedno izgubili jako puno živaca. Novih 820 metara prometnica već na proljeće značajno će povećati kvalitetu i sigurnost življenja u vašem kvartu. Projekt je važan i za cijeli Split, jer se rekonstruira i jedno od najvećih i najopterećenijih raskrižja između Vukovarske i Lovrinačke ulice. Oba su zahvata povezana, riječ je o četiri međusobno povezana gradilišta, četiri građevinske dozvole i vrlo kompleksnom zahvatu vrijednom gotovo 18 milijuna kuna.
Zato još jednom molim i zahvaljujem za strpljenje, razumijevanje, oprez i poštivanje privremene prometne regulacije“, objavio je danas Krstulović Opara.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime