Nakon tekstova koji su objavljeni na našem portalu vezanih uz tjeranje švicarske glazbenice Kathrin Kopp iz Marmontove ulice izjasnio se Grad Split putem priopćenja.
VEZANE VIJESTI:
Podsjetimo, Kathrin ili od milja Kate, švicarska je glazbenica zaljubljena u Split, a cilj joj je ostati trajno živjeti u Splitu. Ona je posljednjih nekoliko godina prošla vrlo težak put do dobivanja dozvole za privremeni boravak u Hrvatskoj i to na temelju legalnog obrta koji je otvorila kao samostalni glazbeni umjetnik. Kako je izgledao njen mukotrpni trud oko dobivanja privremene dozvole za boravak, možete pročitati OVDJE.
U nastavku prenosimo odgovor Grada Splita vezan uz nastupe uličnih izvođača na ulicama Splita:
Ulični svirači u Splitu će biti dobrodošli i ubuduće, a Gradska uprava će odrediti jasna pravila tko kvalitetom izvedbe može svirati na ulici i koje su lokacije predviđene za ulične izvođače. Nepostojanje jasnih kriterija za posljedicu je dosta često imalo bučne nastupe loših glazbenike, ali i nesnalaženje u postupanju komunalnih redara.
Slijedeći primjere poznatih europskih turističkih odredišta Split će legalizirati nastupe uličnih zabavljača. Odluka Gradskog vijeća kojom se utvrđuju pravila i kriteriji koje ulični zabavljači moraju ispuniti da bi mogli nastupati na gradskim lokacijama u postupku je donošenja, a njome se predviđa uvođenje trajne „audicije“ pred stručnim povjerenstvom koje će ocjenjivati kvalitetu izvedbe te određivanje lokacija na splitskim ulicama i trgovima gdje se ti nastupi mogu održavati. Na taj način pružit će se  mogućnost umjetnicima poput Kate da pokažu svoje umijeće i uvesele građane i goste Splita nasuprot onima koji su lošom izvedbom i bučnim ozvučenjima izazivali nelagodu i prigovore.


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime